Τουρκία: Ένας νεκρός σε νέα επίθεση με ρουκέτες στο Κιλίς

Τουρκία: Ένας νεκρός σε νέα επίθεση με ρουκέτες στο Κιλίς

Ένας ακόμα άνθρωπος τραυματίστηκε - Ο τουρκικός στρατός απάντησε στα πυρά


Τουρκία: Ένας νεκρός σε νέα επίθεση με ρουκέτες στο Κιλίς
Τέλος δεν έχουν οι φονικές εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Συρία που καταλήγουν στο Κιλίς της Τουρκίας.

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα, με την ήδη μακρά λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει δραματικά.

Έπειτα από μία ακόμα επίθεση από τη Συρία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι τουλάχιστον ένας ακόμα τραυματίστηκε όταν οι ρουκέτες έπληξαν το Κιλίς και την επαρχία Χατάι της Τουρκίας.

Μία από τις ρουκέτες «έπεσε» σε ελαιώνα στη συνοικία Εμπουλέ στο Κιλίς, ενώ μία ακόμα «χτύπησε» αποθήκη με φιάλες οξυγόνου σε νοσοκομείο της περιοχής. Στο σημείο, μάλιστα, έσπευσαν άνδρες της πυροσβεστικής για να εκκενώσουν την περιοχή και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στο μεταξύ, μία ακόμα ρουκέτα έπληξε τη συνοικία Χατάι, η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu προήλθε από περιοχή που ελέγχεται από το συριακό στρατό. Ο τουρκικός στρατός απάντησε στα πυρά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.
Κλείσιμο

Ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μόλις σε τρεις ημέρες έχουν τραυματιστεί 18 άνθρωποι, έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι.

Οι κάτοικοι του Κιλίς διαμαρτύρονται για ελλιπή μέτρα ασφαλείας και απαιτούν από τις τοπικές αρχές να διασφαλίσουν πως ανάλογα φονικά περιστατικά δε θα σημειωθούν εκ νέου.

Ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου του στρατού και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, επιθεώρησαν το Κιλίς τις περασμένες ημέρες, με τον υπουργό να δηλώνει πως 362 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στα σύνορα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης