Βρέθηκε ο άγνωστος εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν

Βρέθηκε ο άγνωστος εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν

Επί χρόνια υπήρχαν φήμες ότι ένας 67χρονος συνταξιούχος μηχανικός στη Σιβηρία είναι εγγονός του πρώην Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν - Πώς οι φήμες αποδείχθηκαν τελικά αληθινές;

Βρέθηκε ο άγνωστος εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν
Ένας άντρας 67 ετών, συνταξιούχος μηχανικός που ζει στην πόλη Νοβοκουζνέτσκ, στην νοτιοδυτική Σιβηρία, είναι ο άγνωστος εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των Siberian Times, επί χρόνια υπήρχαν στην περιοχή φήμες ότι η οικογένεια του 67χρονου έχει συγγένεια με τον πρώην Σοβιετικό ηγέτη, αλλά καθώς δεν υπήρχε μέχρι τώρα επίσημη απόδειξη για τις φήμες, ο Yury Davydov και οι δικοί του είχαν χαρακτηριστεί «απατεώνες».

Πρόσφατα, ο Alexander Burdonsky, εγγονός του Στάλιν, γιος του γιου του Βασίλι, προέτρεψε τον 67χρονο να δώσει γενετικό υλικό για να γίνουν εξετάσεις DNA. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε ποσοστό 99,98% ο 67χρονος έχει άμεση συγγένεια με τον Ιωσήφ Στάλιν. Μετά τις εξετάσεις ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος για την αποκατάσταση του ονόματος της γιαγιάς του και των γονιών του.

Κλείσιμο
Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από τον άγνωστο εγγονό του Στάλιν; Η Lidia Platonovna Pereprygina ήταν η γιαγιά του 67χρονου, που γεννήθηκε το 1900 και σε ηλικία 14 ετών είχε ερωτική σχέση με τον Ιωσήφ Στάλιν, όταν εκείνος εξορίστηκε από τον τσάρο στην Σιβηρία. Σε ηλικία 14 ετών η έφηβη χωρική έφερε στον κόσμο ένα αγόρι, που λίγο αργότερα πέθανε, αλλά το 1917, έτος της επανάστασης των μπολσεβίκων, η νεαρή κοπέλα γέννησε τον πατέρα του 67χρονου, τον Alexander.



Ο Στάλιν έφυγε από την Σιβηρία χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον γιο του. Όπως διηγείται στην εφημερίδα Siberian Times ο Yury Davydov, η γιαγιά του αργότερα παντρεύτηκε έναν ντόπιο, τον Yakov Semenovich Davydov και παρόλο, που τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο της είδε σε φωτογραφία τον ισχυρό άντρα του Κρεμλίνου και αναγνώρισε τον πρώην εραστή της, αποφάσισε να κρατήσει την ιστορία τους κρυφή.

Όμως, όταν ο 67χρονος έγινε 20 ετών οι γονείς του τον κάλεσαν ιδιαιτέρως και του αποκάλυψαν το καλά κρυμμένο μυστικό της οικογένειάς τους. Ο ηλικιωμένος άντρας δήλωσε ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, αλλά τόνισε ότι είναι ψύχραιμος και «δεν γύρισε για τον ίδιο ο κόσμος ανάποδα» μετά την επίσημη αποκάλυψη ότι είναι απόγονος του Στάλιν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης