ΗΠΑ: Η Βίβλος γίνεται επίσημο βιβλίο του κράτους στο Τενεσί

ΗΠΑ: Η Βίβλος γίνεται επίσημο βιβλίο του κράτους στο Τενεσί

Η πρόταση για αλλαγή ψηφίστηκε οριακά με δύο ψήφους, καθώς σύμφωνα με το νόμο απαιτούνται τουλάχιστον 17 «ναι», για να τύχει της απαιτούμενης έγκρισης

ΗΠΑ: Η Βίβλος γίνεται επίσημο βιβλίο του κράτους στο Τενεσί
Την πρόταση να γίνει η Βίβλος επίσημο βιβλίο του κράτους εξετάζει ο κυβερνήτης της πολιτείας του Τενεσί, στις ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση έχει ήδη συγκεντρώσει την πλειοψηφία των βουλευτών και αναμένεται η έγκριση από τον κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας.

Η πρόταση συζητείται εδώ και πολύ καιρό. Ως θέμα απασχόλησε μία σειρά από συμβούλια, πριν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι δεν θίγονται άλλες θρησκευτικές ομάδες. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 19-8. Παρόλα αυτά, η πρόταση για αλλαγή ψηφίστηκε οριακά με δύο ψήφους, καθώς σύμφωνα με το νόμο απαιτούνται τουλάχιστον 17 «ναι», για να τύχει της απαιτούμενης έγκρισης και να τεθεί στη διάθεση του κυβερνήτη.

Κλείσιμο
Η περιοχή του Τενεσί έχει μεγάλη παράδοση από δημόσιους κήρυκες της Βίβλου. Ωστόσο, ο κυβερνήτης, αλλά και μέλη του συμβουλίου, αμφισβήτησαν τη συνταγματικότητα της πρότασης, ενώ δεν έχουν κοπάσει οι αμφιβολίες περί διάκρισης των θρησκειών, η οποία είναι πιθανό να επιφέρει αντιδράσεις από άλλες θρησκευτικές ομάδες.

«Ένας στους πέντε κατοίκους του Τενεσί δεν είναι χριστιανοί. Υπάρχουν Εβραίοι, Βουδιστές και άλλοι, οι οποίοι δεν πιστεύουν σε αυτή τη θρησκεία», δήλωσε ο γερουσιαστής Λι Χάρις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης