Την πίεζαν οι γονείς την να κάνει πλαστική στη μύτη για να βρει... άντρα

Την πίεζαν οι γονείς την να κάνει πλαστική στη μύτη για να βρει... άντρα

H Σάνι Σόκραε, Ιρανοαμερικανή φωτογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη,  περιγράφει την πίεση που δέχτηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον για να υποβληθεί σε επέμβαση 

Την πίεζαν οι γονείς την να κάνει πλαστική στη μύτη για να βρει... άντρα
Οι γονείς της δεν την άφηναν να βάλει make up κι ούτε να βγει ραντεβού. Της έκαναν όμως πλύση εγκεφάλου για να κάνει ρινοπλαστική προκειμένου να βρει άντρα... 
 
H Σάνι Σόκραε, Ιρανοαμερικανή φωτογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη ,  περιγράφει στην ιστοσελίδα "Refineri29", τις έντονες πιέσεις που δεχόταν από τους γονείς της από μικρή ηλικία για να υποβληθεί σε πλαστική μύτης. 
    
Την ώρα που δεν την άφηναν να ξεμυτίσει από το σπίτι και να βάλει μέικ απ στο πρόσωπό της όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της, οι γονείς της ήταν πεπεισμένοι πως... για να βρει γαμπρό,  θα έπρεπε οπωσδήποτε να υποβληθεί σε ρινοπλαστική για να διορθώσει την ελαφρώς γαμψή μύτη της. 


Κλείσιμο

Αυτό που βίωσε η ίδια, το βιώνουν πολλές Ιρανές. Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", στο Ιράν οι επεμβάσεις ρινοπλαστικής είναι πλέον επτά φορές περισσότερες από αυτές στις ΗΠΑ.
   
Η Σάνι έζησε στην Τεχεράνη μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, ωστόσο, οι γονείς της την αποθάρρυναν στη διάρκεια της εφηβείας να βγαίνει με τις φίλες της και να χρησιμοποιεί προϊόντα καλλωπισμού.
  
"Στο Ιράν, οι γονείς λένε στα κορίτσια από μικρή ηλικία πως, για να βρουν άντρα θα πρέπει να κάνουν πλαστική στη μύτη.  Οι Ιρανοί πιστεύουν πως όταν μία κοπέλα κάνει επέμβαση στη μύτη, μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη ζωή". 


 
Η ίδια, πάντως, επέλεξε να πάει κόντρα στο... ρεύμα και δεν το μετάνιωσε. Όλη αυτή η πίεση που δεχόταν από την οικογένειά της για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει, την έκαναν να σκέφτεται ότι δεν θα ήθελε να είναι Ιρανή αλλά μία λευκή κοπέλα με το όνομα «Έιμι». 


  
"Μου πήρε πολύ καιρό να εκτιμήσω την διαφορά μου",  λέει η Σάνι, επισημαίνοντας ότι είναι χαρούμενη που τελικά δεν υποβλήθηκε σε ρινοπλαστική.
   
"Ξεπέρασα την ιδέα ότι υπάρχουν πρότυπα ομορφιάς. Ως φωτογράφος, ασχολούμαι με αντικείμενα που έχουν τέλειες ατέλειες. Τι πιο ωραίο από το να αποτυπώνεις Στο φακό πορτρέτα αληθινών, καθημερινών ανθρώπων;", προσθέτει.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης