Βίντεο: Επεισόδια στις διαδηλώσεις κατά των αλλαγών στα εργασιακά στο Παρίσι

Βίντεο: Επεισόδια στις διαδηλώσεις κατά των αλλαγών στα εργασιακά στο Παρίσι

Μία ομάδα 30 νεαρών, κραδαίνοντας ξύλα, έσπασαν βιτρίνες τραπεζών και καταστημάτων

Βίντεο: Επεισόδια στις διαδηλώσεις κατά των αλλαγών στα εργασιακά στο Παρίσι
Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στους δρόμους του Παρισιού, στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης για τα εργασιακά. 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μία ομάδα διαδηλωτών άρχισε να ρίχνει πέτρες στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί απάντησαν πετώντας δακρυγόνα.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», μία ομάδα 30 νεαρών, κραδαίνοντας ξύλα , έσπασαν βιτρίνες τραπεζών και άλλα καταστημάτων.

H γαλλική αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές στο Παρίσι. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, οι προσαγωγές έγιναν προτού πραγματοποιηθεί η μεγάλη διαδήλωση στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας. 



Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έχει παραλύσει σήμερα, καθώς χιλιάδες πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της χώρας μετά το κάλεσμα επτά συνδικάτων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τα εργασιακά.


«Πετροπόλεμος» μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στους δρόμους του Παρισιού



Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οδηγοί τρένων, εκπαιδευτικοί και φοιτητικές οργανώσεις, ζητώντας την απόρριψη της κυβερνητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Κομρί. Όπως επισημαίνει το υπουργείο, στόχος της μεταρρύθμισης είναι να μειωθεί η ανεργία, που έχει ξεπεράσει το 10%. 



 Ωστόσο, οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια είχαν ουσιαστικά κωδικοποιηθεί και ρυθμιστεί. Αυτό, όπως υποστηρίζουν τα συνδικάτα, θέτει σε κίνδυνο την εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια.  
  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης