Βρυξέλλες: Ίχνη DNA του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο διαμέρισμα που έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική

Βρυξέλλες: Ίχνη DNA του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο διαμέρισμα που έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική

Η εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε πως εντοπίστηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα του τρομοκράτη που βρίσκεται πίσω από τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι - Συνεργός του ο ύποπτος που σκοτώθηκε κατά την επιδρομή

Βρυξέλλες: Ίχνη DNA του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο διαμέρισμα που έκανε έφοδο η αντιτρομοκρατική
Μπορεί οι βελγικές και γαλλικές αρχές να υποστήριζαν πως στόχος της αντιτρομοκρατικής κατά την έφοδό της σε διαμέρισμα του Φορέ στις Βρυξέλλες, δεν ήταν ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ωστόσο η εισαγγελία του Βελγίου δίνει μία διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τον εισαγγελέα του Βελγίου, λοιπόν, ίχνη DNA που ανήκουν στον υπ΄αριθμόν ένα καταζητούμενο έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα από όπου ξεκίνησε η καταδίωξη ύποπτων τρομοκρατών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαιώνεται πως «δαχτυλικά αποτυπώματα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής την 15η Μαρτίου στον οδό Dries στην περιοχή Φορέ. Η έρευνα συνεχίζεται, ημέρα και νύχτα
».

Την ίδια ώρα, επισημαίνεται πως δεν θα δοθούν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η έρευνα.

Οι ερευνητές διεξάγουν έρευνα ώστε να καθορίσουν αν πρόκειται για παλαιά ή καινούρια ίχνη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Στο μεταξύ, ακόμα αναζητούνται δύο από τους υπόπτους που βρίσκονταν στο διαμέρισμα, ενώ ένας τρίτος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της εφόδου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορία του βελγικού δικτύου RTBF, ο ύποπτος που σκοτώθηκε ήταν ένας από τους συνεργούς του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Χρησιμοποιούσε το όνομα Σαμίρ Μπουζίντ, ωστόσο, στην πραγματικότητα λεγόταν Μοχάμεντ Μπελκαΐντ. Το RTBF, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του νεκρού τρομοκράτη.

Η φωτογραφία που συνεργού του Αμπντεσλάμ σύμφωνα με το RTBF



Το διαμέρισμα στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο οι ύποπτοι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης