Αεροπλάνο μόνο με γυναικείο πλήρωμα προσγειώθηκε στη Σαουδική Αραβία

Αεροπλάνο μόνο με γυναικείο πλήρωμα προσγειώθηκε στη Σαουδική Αραβία

Σε μια περιοχή όπου οι γυναίκες δεν έχουν καν το δικαίωμα της οδήγησης! -Δείτε τις γυναίκες στο πιλοτήριο 









Αεροπλάνο μόνο με γυναικείο πλήρωμα προσγειώθηκε στη Σαουδική Αραβία
Μια ιστορική στιγμή για την αεροπορική εταιρεία «Royal Brunei Airlines» αποτέλεσε η πτήση από το Μπρουνέι προς τη Σαουδική Αραβία, καθώς το πλήρωμα των πιλότων απαρτιζόταν μόνο από γυναίκες. Η σημασία της συγκεκριμένης πτήσης ενισχύθηκε από το γεγονός πως ο προορισμός ήταν η Σαουδική Αραβία, μια χώρα που απαγορεύει στις γυναίκες ακόμα και την οδήγηση.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε από τις πιλότους Sharifah Czarena Surainy, Dk Nadiah Pg Khashiem και Sariana Nordin στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα που το  Μπρουνέι γιορτάζει την ανεξαρτησία του. 

Κλείσιμο


Αυτό αποτέλεσε το δεύτερο επίτευγμα της πιλότου Czarena, η οποία το 2012 έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής πιλότος σε αεροπορική εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η ίδια τότε είχε δηλώσει στους «Times» του Μπρουνέι
: «Το να είσαι πιλότος, θεωρείται από τους ανθρώπους ως ένα αυστηρά αντρικό επάγγελμα. Σαν μια γυναίκα από το Μπρουνέι πιστεύω πως αυτό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Δείχνει πραγματικά πως στη νέα γενιά τα κορίτσια μπορούν να πραγματοποιήσουν ο,τι ονειρεύονται».

Η «Royal Brunei Airlines» έχει δεσμευτεί να φέρει ακόμα περισσότερες γυναίκες στην αεροπορία, καθώς προσφέρει θέσεις στο πρόγραμμα μαθητευόμενων μηχανικών, χωρίς διαχωρισμό φύλου.

Το επίτευγμα των γυναικών, ωστόσο στιγματίστηκε από το γεγονός πως στον προορισμό της πτήσης της 23ης Φεβρουαρίου, τη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες δεν επιτρέπεται καν να οδηγήσουν. Τα τελευταία χρόνια έχουν διοργανωθεί αρκετές καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αλλαγή της κατάστασης. Μια από αυτές τις καμπάνιες, η «Women2Drive» έχει συγκεντρώσει παραπάνω από 18.000 like, ενώ παροτρύνει τις γυναίκες να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους ενώ οδηγούν.

Η διευθύντρια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, Sarah Leah Whitson, έχει δηλώσει: «Μετά από χρόνια ψευδών υποσχέσεων για άρση αυτής της παράλογης απαγόρευσης, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας εξακολουθούν να συλλαμβάνουν όποια γυναίκα τολμά να κάτσει πίσω από το τιμόνι».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης