Βρέθηκε μουμιοποιημένο πτώμα ναυτικού μέσα σε ακυβέρνητο γιοτ

Βρέθηκε μουμιοποιημένο πτώμα ναυτικού μέσα σε ακυβέρνητο γιοτ

Η αιτία θανάτου του άνδρα που βρέθηκε καθισμένος δίπλα από το ασύρματο τηλέφωνο του σκάφους, σαν να είχε σκοπό να καλέσει σε βοήθεια, παραμένει άγνωστη - Οι υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής σε συνδυασμό με τον αλμυρό θαλασσινό αέρα συνέβαλλαν στην διατήρηση της σορού του

Βρέθηκε μουμιοποιημένο πτώμα ναυτικού μέσα σε ακυβέρνητο γιοτ
Το μουμιοποιημένο σώμα ενός Γερμανού εξερευνητή βρέθηκε στα τέλης της περασμένης εβδομάδας μέσα σε ένα ακυβέρνητο γιοτ που έπλεε στα ανοικτά της ακτής των Φιλιπίννων.

Την μακάβρια ανακάλυψη έκαναν δύο ψαράδες που είχαν ρίξει τα δίχτυα τους στην περιοχή. Οι άνδρες κάλεσαν αμέσως τις αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους προχώρησαν σε αναγνώριση του άνδρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, πρόκειται για τον 59χρονο Γερμανό εξερευνητή Manfred Fritz Bajorat, ο οποίος αγνοείτο για αρκετά χρόνια, αφού είχε να δώσει σημάδια ζωής από το 2009.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Mark Navales, η αιτία θανάτου του άνδρα που βρέθηκε καθισμένος δίπλα από το ασύρματο τηλέφωνο του σκάφους, σαν να είχε σκοπό να καλέσει σε βοήθεια, παραμένει άγνωστη, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι δολοφονίας.

«Ο θάνατός του αποτελεί μυστήριο για εμάς», είπε ο Navales, συμπληρώνοντας ότι ο Bajorat έμοιαζε απλώς σαν να έχει αποκοιμηθεί. Σύμφωνα με τον εγκληματολόγο Mark Benecke, «ο τρόπος που κάθεται ο άνδρας δείχνει ότι ο θάνατός του ήρθε απρόσμενα, πιθανόν από έμφραγμα»
.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Γερμανός ναυτικός πέθανε αρκετές μέρες πριν ανακαλυφθεί το πτώμα του από τους δύο ψαράδες, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής σε συνδυασμό με τον αλμυρό θαλασσινό αέρα συνέβαλλαν στην διατήρηση της σορού του.

Φως στη ζωή του άτυχου ναυτικού καθώς και στις μυστηριώδεις συνθήκες του θανάτου του επιχειρεί να ρίξει και η βρετανική Daily Mail με δημοσίευμα της, στο οποίο αναφέρει ότι ο Bajorat εξερευνούσε εδώ και 20 χρόνια τις θάλασσες του πλανήτη, έχοντας ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Το 2009 χώρισε με την επί 30 έτη σύζυγό του, η οποία πέθανε την επόμενη χρονιά από καρκίνο. Ο θάνατός της φαίνεται πως τον βύθισε στην θλίψη, αφού την ίδια χρονιά έκοψε κάθε επαφή με τον κόσμο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης