ΗΠΑ: 27χρονη ξεκίνησε εκστρατεία για τον θηλασμό των νεογνών που οι μητέρες τους εργάζονται

ΗΠΑ: 27χρονη ξεκίνησε εκστρατεία για τον θηλασμό των νεογνών που οι μητέρες τους εργάζονται

Μια παγκόσμια εκστρατεία για ένα θέμα «ταμπού», τον θηλασμό, ξεκίνησε μέσω διαδικτύου μια νεαρή μητέρα στις ΗΠΑ - Ποιος αναλαμβάνει τον θηλασμό των νεογνών, όταν οι μητέρες τους πρέπει να επιστρέψουν στην δουλειά; 

ΗΠΑ: 27χρονη ξεκίνησε εκστρατεία για τον θηλασμό των νεογνών που οι μητέρες τους εργάζονται
Μια μητέρα από το Τέξας των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια καμπάνια προκειμένου να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες να θηλάζουν παιδιά των φίλων τους, όταν εκείνες δεν μπορούν. Η ίδια, μάλιστα, έχει θηλάσει 12 παιδιά εκτός από τις δυο κόρες της, για να βοηθήσει τις μητέρες που έπρεπε να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, η 27χρονη Lacey Dangerstone ξεκίνησε να θηλάζει παιδιά γνωστών της το 2012, λίγους μήνες αφότου έγινε μητέρα για πρώτη φορά. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας: «Ο θηλασμός άλλων μωρών θεωρείται ταμπού, αλλά πρόκειται απλώς για μια μητέρα που βοηθά μια άλλη και το σημαντικότερο, βοηθά ένα παιδί. Το να θηλάζω παιδιά και μωρά που δεν είναι δικά μου, μου άλλαξε τη ζωή».
Κλείσιμο

Η Dangerstone περιγράφει την πρώτη φορά που θήλασε ένα άλλο μωρό ως μια απελευθερωτική εμπειρία. Η ίδια παραδέχτηκε πως στην αρχή είχε άγχος, αλλά στην συνέχεια συνειδητοποίησε πως επρόκειτο για μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία».

Η 27χρονη μυήθηκε από πολύ νωρίς στη διαδικασία του θηλασμού από κάποια άλλη μητέρα, καθώς, όταν ήταν μικρή η μητέρα της έπρεπε να δουλέψει, με αποτέλεσμα να την θηλάζουν άλλες γυναίκες. Η ίδια, μάλιστα, υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη επιλογή θηλασμού, τονίζοντας πως: «Μεγάλωσα με αυτόν τον τρόπο και με το να βοηθούνται μεταξύ τους μητέρες. Δεν αποτέλεσε ποτέ ταμπού για μένα».

Ο σύζυγος της Dangerstone και πατέρας των δυο παιδιών τους είναι, σύμφωνα με τις δηλώσεις της 27χρονης, περήφανος για την επιλογή της γυναίκας του. Όσον αφορά τις απόψεις των φίλων της, η Τεξανή  παραδέχτηκε πως κάποιοι το θεωρούν αηδιαστικό, ενώ άλλοι την υποστηρίζουν.
Σε επόμενο στάδιο, η Dangerstone αποφάσισε να ενημερώσει και να μυήσει στον θηλασμό άλλων μωρών και άλλες μητέρες στον κόσμο.



Η ίδια εξήγησε πως: «Αποφάσισα να εκπαιδεύσω και άλλους σχετικά με τον θηλασμό άλλων παιδιών και τώρα έχω ξεκινήσει έναν διαδικτυακό ιστότοπο για μητέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ευρώπη, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να οργανώσουν γκρουπ ομαδικού θηλασμού στις κοινότητες τους».

Μάλιστα, η 27χρονη φαίνεται πως συνάντησε πολλές γυναίκες που έψαχναν άλλες μητέρες να φυλάνε και να θηλάζουν το παιδί τους, όσο εκείνες θα εργάζονταν.

Όσον αφορά τις άσχημες κριτικές που λαμβάνει για την επιλογή της, η Dangerstone εξηγεί πως: «Μερικές φορές δημοσιεύω μια φωτογραφία που δεν αρέσει σε κάποιους ή δεν την καταλαβαίνουν. Υπάρχουν κάποιες άσχημες αντιδράσεις, αλλά δεν χρειάζεται να το καταλαβαίνουν όλοι. Αυτό που τους ζητώ είναι να μην κριτικάρουν, όπως εγώ δεν κριτικάρω αυτούς. Αν κάποιοι θέλουν να μάθουν για αυτό το απίστευτο δώρο του θηλασμού, μπορώ να τους βοηθήσω».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης