Βίντεο σοκ: Απίστευτα επεισόδια σε καταυλισμό του Βελγίου μεταξύ προσφύγων

Βίντεο σοκ: Απίστευτα επεισόδια σε καταυλισμό του Βελγίου μεταξύ προσφύγων

Τα επεισόδια ξεκίνησαν ανάμεσα σε πρόσφυγες διαφορετικών εθνικοτήτων επειδή μία γυναίκα από την Συρία δεν ήθελε να φορέσει την μαντήλα

Βίντεο σοκ: Απίστευτα επεισόδια σε καταυλισμό του Βελγίου μεταξύ προσφύγων
Ίσως να αποτελεί προάγγελο πολλών από αυτά που θα δούμε «προσεχώς» στην Ευρώπη και στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων. Ο καυγάς μεταξύ τουλάχιστον 100 προσφύγων σε έναν καταυλισμό στο Βέλγιο δείχνει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια με την προσφυγική κρίση, και που σίγουρα αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μας.

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Leopoldsburg στο Βέλγιο, και σ' αυτό εμπλέκονται Σύριοι, Αφγανοί και Ιρακινοί πρόσφυγες οι οποίοι επιτίθενται με τρομακτρική σφοδρότητα και έχθρα μεταξύ τους. Από την μια πλευρά βρίσκονται οι Σύριοι με τους Ιρακινούς και από την άλλη οι Αφγανοί. 

Όπως φαίνεται από το βίντεο, η σκληρότητα των επεισοδίων ήταν έντονη, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να χρησιμοποιούν ότι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους για να το ρίξουν στους αντιπάλους τους. Το περιστατικό ξεκίνησε από την άρνηση μιας γυναίκας από την Συρία να φοράει την μαντήλα μέσα στον καταυλισμό, κάτι που εξόργισε κάποιους φανατικούς Αφγανούς μουσουλμάνους ενώ οδήγησε κάποιους άλλους να την υπερασπιστούν.

Από τα πρωτοφανή για το Βέλγιο επεισόδια, υπήρξαν επτά τραυματίες ένας εκ των οποίων πήγε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Έντεκα από τους πρόσφυγες συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για επιθέσεις και καταστροφή περιουσίας. Οι περισσότεροι από αυτούς πάντως αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης