Καναδάς: Πόλη με θερμοκρασία -50 βαθμούς Κελσίου αναζητά κομμώτρια

Καναδάς: Πόλη με θερμοκρασία -50 βαθμούς Κελσίου αναζητά κομμώτρια

Στην μικρή πόλη Norman Wells, στον Καναδά, οι 800 κάτοικοι ψάχνουν απελπισμένα για κομμώτρια και, προς το παρόν, κουρεύουν ο ένας τον άλλον

Καναδάς: Πόλη με θερμοκρασία -50 βαθμούς Κελσίου αναζητά κομμώτρια
Έκκληση να βρεθεί κομμωτής ή κομμώτρια που θα περιποιείται την κόμη των 800 κατοίκων της κάνει η μικρή πόλη Norman Wells, στο νότιο άκρο του Αρκτικού κύκλου, στον Καναδά. Η πόλη των 800 κατοίκων βρίσκεται αντιμέτωπη τον χειμώνα με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, όπως -50 βαθμούς Κελσίου και, ίσως αυτή να είναι η αιτία που εδώ και τρία χρόνια οι κάτοικοι κουρεύουν ο ένας τα μαλλιά του άλλου, ακόμα και με κουρευτικές μηχανές για πρόβατα!

Μια κάτοικος της πόλης, η Nicky Richards, τέθηκε επικεφαλής της εκστρατείας για αναζήτηση κομμωτή ή κομμώτριας και μίλησε για το πρόβλημα στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Η Richards δήλωσε ότι η ίδια ενώ εργάζεται ως οικονομικό στέλεχος αναγκάζεται να κουρεύει τον σύζυγο, το αφεντικό και τα αδέλφια της, καθώς διαθέτει ελάχιστα απαραίτητα σύνεργα για να κάνει την ερασιτέχνη κομμώτρια και απέδωσε στις χαμηλές θερμοκρασίες της πόλης τον χειμώνα την απροθυμία κομμωτών και κομμωτριών να εργαστούν στην Norman Wells.

Κλείσιμο


Μόνο τον φετινό χειμώνα η θερμοκρασία μέχρι τώρα έχει πέσει τρεις φορές στους -40 βαθμούς Κελσίου, δήλωσε στη Guardian η Richards και τόνισε ότι, όποιος αποφασίσει να ανοίξει κομμωτήριο στην μικρή πόλη δεν θα χρειαστεί παρά τα σύνεργα της δουλειάς του, αφού στο τοπικό πανδοχείο σε ειδικό χώρο έχει στηθεί κομμωτήριο με καθρέπτες, καρέκλες και λουτήρα και αρκετοί κομμωτές ταξίδεψαν από άλλες πόλεις για να εργαστούν σε αυτό, αλλά δεν άντεξαν να παραμείνουν στην πόλη λόγω... ψύχους!

Σύμφωνα με την Richards η ζωή στην πόλη παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες καθώς για ό,τι χρειάζονται οι κάτοικοι, ακόμα και για κάτι απλό, όπως ένα κούρεμα σε κανονικό κομμωτήριο θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Έντμοντον στην επαρχία Αλμπέρτα, ένα ταξίδι που έχει διάρκεια 17 ώρες με αυτοκίνητο και 4 ώρες με αεροπλάνο ενώ και το κόστος του δεν είναι μικρό, αφού η πτήση κοστίζει 500 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης