Το μεγάλο ντιλ των «λευκών συσκευών»: Η κινέζικη Haier εξαγόρασε την General Electric

Το μεγάλο ντιλ των «λευκών συσκευών»: Η κινέζικη Haier εξαγόρασε την General Electric

O κινέζικος γίγαντας των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών Haier κάνει το μεγάλο βήμα για να γίνει ένας παγκόσμιος παίκτης εξαγοράζοντας το αντίστοιχο τμήμα της General Electric

Το μεγάλο ντιλ των «λευκών συσκευών»: Η κινέζικη Haier εξαγόρασε την General Electric
H κινέζικη επίθεση σε όλους τους οικονομικούς τομείς παγκοσμίως δεν φαίνεται να σταματά, παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία τους. Σήμερα ανακοινώθηκε μία ακόμα τεράστιας σημασίας εξαγορά, καθώς η μεγάλη κινέζικη εταιρία οικιακών συσκευών, η Haier ξόδεψε 4,95 δισεκατομμύρια ευρώ για να εξαγοράσει την παγκόσμια γνωστή και μεγάλης ιστορίας αμερικάνικη εταιρία General Electric. 

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές κινέζων σε αμερικάνικη εταιρία μέχρι σήμερα. Και δείχνει εκτός των άλλων και τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η Haier η οποία κατάφερε από έναν μικρό κατασκευαστή ψυγείων πριν τριάντα χρόνια να έχει μετατραπεί σε έναν γίγαντα των ηλεκτρικών συσκευών. Σήμερα η εταιρία κατέχει περίπου το 10% των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών παγκοσμίως, και είχε έσοδα της τάξεως των 32,6 δισ δολαρίων μέσα στο 2014.

Κλείσιμο
Η εξαγορά έχει τις ευλογίες της κινέζικης κυβέρνησης, με την οποία η Haier έχει πολύ στενές σχέσεις. Και μάλιστα σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια των κινέζων να ξεφύγουν από την οικονομία της οικοδομής και των κατασκευών στην οικονομία της κατανάλωσης.

Όσο για την General Electric, την εταιρία που έχει πίσω της 123 χρόνια ιστορίας, βρήκε στην Haier την σανίδα σωτηρίας που έψαχνε από τις λάθος επιλογές των τελευταίων ετών. Αν και δεν ήταν η πρώτη επιλογή των αμερικανών (είχαν ήδη κάνει μια προσυμφωνία με την Σουηδική Electrolux) τελικά αποφάσισαν να συμμαχήσουν με τους κινέζους και τα πολύ περισσότερα χρήματα που πρόσφεραν. Καθώς και την μεγαλύτερη εξάπλωση που προσφέρει η κινέζικη εταιρία ως προίκα σε ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη απ' ότι οι Σουηδοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης