Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας ζητά να μειωθούν τα επιδόματα για «άφραγκους ξένους»

Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας ζητά να μειωθούν τα επιδόματα για «άφραγκους ξένους»

Η Νάλες είπε πως η κρίση των προσφύγων έχει διογκώσει τις υποχρεώσεις των κρατιδιακώ ν κυβερνήσεων και της αυτοδιοίκησης

Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας ζητά να μειωθούν τα επιδόματα για «άφραγκους ξένους»
Η Γερμανία πρέπει να μειώσει τα επιδόματα που δικαιούνται να λαμβάνουν μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την εφημερίδα Rheinische Post.

«Υπάρχει ξεκάθαρα ανάγκη να αναληφθεί νομοθετική δράση. Χρειάζεται να ελαφρύνουμε τους δήμους από την υποχρέωση να προσφέρουν χρήματα σε άφραγκους ξένους από την ΕΕ απεριόριστα», ανέφερε η Νάλες, προσθέτοντας ότι η κρίση των προσφύγων έχει διογκώσει τις υποχρεώσεις των κρατιδιακών κυβερνήσεων και της αυτοδιοίκησης.

Κλείσιμο
Τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας σχεδιάζουν να δαπανήσουν περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την εφημερίδα Die Welt.

Οι δήμοι, οι κοινότητες και οι περιφέρειες υποχρεούνται να καλύπτουν το κόστος των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας στη Γερμανία. Για παράδειγμα, οποιοσδήποτε άγαμος δικαιούχος μπορεί να παίρνει επιδόματα ύψους περίπου 400 ευρώ τον μήνα.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου ομοσπονδιακό δικαστήριο αρμόδιο για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας αποφάνθηκε ότι οι μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ δικαιούνται να λαμβάνουν επιδόματα έπειτα από 6 μήνες παραμονής.

Η Νάλες ανέφερε πως είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να αναμείνει τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της ετυμηγορίας αυτής και μόνο τότε θα μπορέσει να αρχίσει την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου για να περιοριστεί το ύψος των επιδομάτων που καταβάλλονται σε μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να επιβάλλουν περιορισμούς στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που λαμβάνουν πολίτες άλλων κρατών μελών εκτός εάν οι δικαιούχοι εργάζονται επί τουλάχιστον έναν χρόνο στη χώρα που τους φιλοξενεί, αποφάνθηκε τον Σεπτέμβριο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ.

Σημειώνεται πως η Γερμανία άφησε να γίνει σαφές πρόσφατα ότι θα ταχθεί υπέρ ορισμένων από τις απαιτήσεις της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις στους κανόνες και τις διαδικασίες της ΕΕ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ζητεί μεταξύ άλλων αλλαγές σε ό,τι αφορά τη χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας- πιο συγκεκριμένα, οι υπήκοοι άλλων χωρών μελών που έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία να μη δικαιούνται να λαμβάνουν επιδόματα παρά μόνο αφού συμπληρώσουν τέσσερα χρόνια παραμονής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης