Αυστραλία: Ανεμοστρόβιλος διέλυσε σπίτια στο ανατολικό Σίδνεϋ

Αυστραλία: Ανεμοστρόβιλος διέλυσε σπίτια στο ανατολικό Σίδνεϋ

Οι άνεμοι έφτασαν τα 231 χιλιόμετρα σε ταχύτητα, ενώ έπεφτε χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ

Αυστραλία: Ανεμοστρόβιλος διέλυσε σπίτια στο ανατολικό Σίδνεϋ
Σπίτια και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κατεστραμμένες, δέντρα ξεριζωμένα, άνθρωποι στο δρόμο... Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου άφησε πίσω του ο ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος που έπληξε το ανατολικό Σίδνεϋ στην Αυστραλία. Οι άνεμοι έφτασαν σε ταχύτητα τα 231 χιλιόμετρα, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για τον πιο ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έχει πλήξει ποτέ την πόλη της Αυστραλίας. Το φαινόμενο έπληξε την Τετάρτη (16/12) την περιοχή του Σάντερλαντ, καταστρέφοντας τις σκεπές πολλών σπιτιών, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ρεύμα και νερό. Οι άνεμοι έφτασαν τα 231 χιλιόμετρα σε ταχύτητα, ενώ έπεφτε χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, διαλύοντας εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Κλείσιμο
Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ έπεσε στο Σίδνεϋ


Περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις και σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς σχεδόν καταστράφηκε το δίκτυο των πυλώνων γύρω από τους δρόμους της περιοχής που έπληξε ο ανεμοστρόβιλος. Δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκαν από την κατάρρευση της οροφής του σπιτιού τους, αλλά ως εκ θαύματος, όπως τόνισαν οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς.

Σε πολλά σπίτια καταστράφηκαν οι στέγες


Από την καταστροφή των σπιτιών, πολλά εκ των οποίων ήταν κατασκευασμένα πριν το 1987, προέκυψε ένας ακόμη σοβαρότατος κίνδυνος. Όπως ενημέρωσαν οι αρχές στο Σίδνεϋ, οι συγκεκριμένες κατοικίες περιείχαν υλικά από αμίαντο, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, θα σημάνει συναγερμό στη μεγαλούπολη της Αυστραλίας, καθώς θεωρείται άκρως επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών υλικό, το οποίο ευθύνεται για αρκετούς θανάτους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης