Αυτός είναι ο επιβάτης της Lufthansa που ήθελε να… συναντήσει τον Αλλάχ

Αυτός είναι ο επιβάτης της Lufthansa που ήθελε να… συναντήσει τον Αλλάχ

Επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα αεροσκάφους εν πτήσει ο Ιορδανός με αμερικανικό διαβατήριο

Αυτός είναι ο επιβάτης της Lufthansa που ήθελε να… συναντήσει τον Αλλάχ
Φωνάζοντας ότι ήθελε να συναντήσει τον Αλλάχ, ένας επιβάτης της πτήσης LH1406 σε αεροσκάφος της γερμανικής Lufthansa σηκώθηκε από τη θέση του και πλησίασε την είσοδο του πιλοτηρίου απειλώντας ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην πτήση που εκτελούσε η γερμανική αεροπορική εταιρία από Φρανκφούρτη με προορισμό το Βελιγράδι, αλλά είχε αίσιο τέλος καθώς τον ανήσυχο άνδρα που ήθελε να επισπεύσει το ταξίδι του στον… Παράδεισο, σταμάτησαν αθλητές ομάδας χάντμπολ που επέβαιναν στο Airbus.

Κλείσιμο
Λίγες ώρες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο επιβάτης είναι Ιορδανός με αμερικανικό διαβατήριο, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία που τον απεικονίζει χαμογελαστό να κάθεται ακινητοποιημένος στη θέση του.

Μία ακόμα φωτογραφία του επιβάτη

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τον άνδρα επιχείρησαν να σταματήσουν μέλη του προσωπικού, ωστόσο, όταν αυτό κατέστη αδύνατο επενέβησαν δύο αθλητές της ομάδας «Βοϊβοντίνα» και ο βοηθός προπονητή, οι οποίοι κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν.

Στη συνέχεια τον έβαλαν να καθίσει στην πρώτη θέση ενώ τον φύλαγαν οι παίχτες της ομάδας χειροσφαίρισης, μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο στο Βελιγράδι όταν τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως από την αρχή της πτήσης ο επιβάτης συμπεριφερόταν «παράλογα», άλλαζε συνέχεια θέσεις και μία ώρα αργότερα αποπειράθηκε να ανοίξει την πόρτα.

«Ένας επιβάτης σηκώθηκε και προσπάθησε να κάνει κάτι στην πόρτα, αλλά τον σταμάτησε το προσωπικό και άλλοι επιβάτες. Ήταν μία κανονική πόρτα, η οποία φυσικά δε μπορεί να ανοίξει εν ώρα πτήσης, δεν ήταν η πόρτα του πιλοτηρίου. Η υπήρξε ζήτημα για την ασφάλεια της πτήσης και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφαλώς στο Βελιγράδι», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την ταυτότητα του δράστη.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ στον δράστη επιβλήθηκε κράτηση 48 ωρών και ανακρίνεται για να διαπιστωθεί γιατί προκάλεσε το επεισόδιο, ωστόσο σύμφωνα με τον σερβικό Τύπο το όνομά του είναι Λάκεν.

Η ομάδα της «Βοιβοντίνα» επέστρεφε, μέσω Φρανκφούρτης, από την πόλη Πόρτο όπου το Σάββατο αγωνίστηκε με την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του κυπέλου πρωταθλητριών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης