Ρώσος τηλεπαρουσιαστής αποκαλύπτει ότι πάσχει από HIV on air

Ρώσος τηλεπαρουσιαστής αποκαλύπτει ότι πάσχει από HIV on air

Ο Pavel Lobkov το 2003 εργαζόταν στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, όταν όμως έμαθε πως είναι θετικός στον ιό HIV, ο γιατρός του καναλιού αρνήθηκε να τον αναλάβει - Αυτή την εβδομάδα, από την νέα του τηλεοπτική στέγη ανακοίνωσε live στον αέρα ότι πάσχει από τον ιό - Τι λένε ακτιβιστές για την άγνοια που επικρατεί στη Ρωσία σχετικά με το Aids

Ρώσος τηλεπαρουσιαστής αποκαλύπτει ότι πάσχει από HIV on air
Ο Ρώσος τηλεπαρουσιαστής Pavel Lobkov εργάζεται στο μοναδικό ανεξάρτητο κανάλι που υπάρχει στην χώρα, το TV Rain, που ανήκει στην δημοσιογράφο Natalya Sindeyeva. Αυτή την εβδομάδα ο τηλεπαρουσιαστής έκανε μια ασυνήθιστη ενέργεια, ειδικότερα, για τα δεδομένα της Ρωσίας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κυβέρνηση Πούτιν στα θέματα που σχετίζονται με το Aids και τον ιό HIV (ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας), που προκαλεί την νόσο του Aids.

Ο 48χρονος Lobkov αποκάλυψε κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής του ότι είναι θετικός στον ιό HIV από το 2003, όταν εργαζόταν στο τηλεοπτικό κανάλι NTV. Τότε, ο ίδιος αναφέρει, ότι μόλις μίλησε στον γιατρό του καναλιού, ο γιατρός όχι μόνο αρνήθηκε να του παράσχει θεραπεία, αλλά τον διέγραψε και από την λίστα των ασφαλισμένων και τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Υγείας της Μόσχας.

Κλείσιμο
Ο τηλεπαρουσιαστής εξήγησε ότι πολλοί γιατροί στην Ρωσία έχουν ελάχιστες γνώσεις για τον HIV και για το Aids, καθώς και οι δύο ασθένειες αποτελούν θέματα ταμπού για την ρωσική κοινωνία. Ένα γεγονός που το κράτος «καλλιεργεί» με την παντελή απουσία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, με τον φόβο για την ομοφυλοφιλία και με την ελλιπή προβολή παρόμοιων θεμάτων από τα μέσα ενημέρωσης.

Ακόμα και η αποκάλυψη του Αμερικανού ηθοποιού Τσάρλι Σιν, ότι πάσχει από τον ιό HIV, δεν είχε καμία δημοσιότητα στην Ρωσία, υποστήριξε ο τηλεπαρουσιαστής και τόνισε, ότι προχώρησε στην αποκάλυψη του δικού του προβλήματος υγείας με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων από HIV και Aids στην χώρα, για τα οποία, προς το παρόν κωφεύει.

Σύμφωνα με την Lena Groznova, ακτιβίστρια από το ίδρυμα Andrey Rylkov Foundation, για την πρόληψη του HIV, στη Ρωσία μέχρι την 1η Νοεμβρίου οι επίσημα καταγεγραμμένοι ασθενείς από HIV ήταν 986.657 Ρώσοι πολίτες, ενώ, μόνο μέσα στο 2015, παρουσιάστηκε αύξηση των κρουσμάτων σε ποσοστό 12%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης