Το ΝΑΤΟ στέλνει στην Ρουμανία πάνω από 70 τανκς για... εκπαιδευτικούς σκοπούς

Το ΝΑΤΟ στέλνει στην Ρουμανία πάνω από 70 τανκς για... εκπαιδευτικούς σκοπούς

Ακολουθώντας την τακτική της επέκτασης στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, το Νάτο αποφάσισε να ενισχύσει τον στρατό της Ρουμανίας με 70 τανκς

Το ΝΑΤΟ στέλνει στην Ρουμανία πάνω από 70 τανκς για... εκπαιδευτικούς σκοπούς
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Συμμαχίας Jeff Davis, πάνω από 70 θωρακισμένα οχήματα θα ενταχθούν από την 1η Δεκεμβρίου στις δυνάμεις της Ρουμανίας. Τα οχήματα αυτά προέρχονται από την Γερμανία, και ανήκουν στο γενικότερο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση των χωρών της πρώην Ανατολικής Ευρώπης με αντίστοιχες κινήσεις να γίνονται και στην Βουλγαρία και την Λιθουανία μέσα στο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, αυτές οι ενισχύσεις θα επιτρέψουν στις αμερικάνικες δυνάμειες που δρουν στην περιοχή να κινούνται πολύ πιο γρήγορα και να εύκολα στην συμμετοχή τους στην εκπαίδευση που κάνουν στους αντίστοιχους στρατούς αυτών των χωρών.

Κλείσιμο
Εκτός από τα συγκεκριμένα τανκς, υπάρχουν σταθμευμένα στην Γερμανίαπάνω από 12.000 στοιχεία εξοπλισμού προς διάθεση σ' αυτές τις χώρες από το ΝΑΤΟ, όπως δεξαμενές, πυροβολικό και θωρακισμένα οχήματα μάχης για το πεζικό. Ο Jeff Davis δήλωσε ότι όλος αυτός ο εξοπλισμός θα προωθηθεί προς αυτές τις χώρες, έτσι ώστε να γίνει καλύτερη η εκπαίδευση των στρατιωτικών τους από τους Αμερικανούς.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε τον Ιούνιο από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και αφορά χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και η Πολωνία. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία, καθώς το Κογκρέσο ενέκρινε πρόσφατα ενίσχυση της τάξης των 300 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης