Υεμένη: Δεύτερος μέγας κυκλώνας σε διάστημα μίας εβδομάδας

Υεμένη: Δεύτερος μέγας κυκλώνας σε διάστημα μίας εβδομάδας

Κτύπησε ήδη το νησί Σοκότρα, προκαλώντας τον θάνατο έξι ατόμων και τον τραυματισμό τουλάχιστον εξήντα

Υεμένη: Δεύτερος μέγας κυκλώνας σε διάστημα μίας εβδομάδας
Στη δίνη του κυκλώνα -κατά κυριολεξία- βρίσκεται η Υεμένη, η οποία πλήττεται από δεύτερο ισχυρό φαινόμενο μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, γεγονός που έχει προκαλέσει έκπληξη στους επιστήμονες.

Η Υεμένη δεν χαρακτηριζόταν ούτε για τις τροπικές της καταιγίδες. Το γεγονός ότι πλήττεται από δεύτερο μεγάλο κυκλώνα μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών, έχει προκαλέσει αναστάτωση και εντονότατο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.

Κλείσιμο


Η χώρα προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της από το σφοδρό κτύπημα του κυκλώνα Σαπάλα, την ίδια στιγμή που καλείται να αντιμετωπίσει νέο κύμα ισχυρών ανέμων και βροχοπτώσεων. Ο κυκλώνας Μεγκ, όπως αποκαλείται το δεύτερο αυτό σύστημα, έπληξε ήδη το νησί Σοκότρα, την Κυριακή, προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον εξήντα. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, υπήρξαν καταστροφές σε σπίτια, στον κεντρικό σταθμό ενέργειας και σε ένα νοσοκομείο.



Ο κυκλώνας πλησιάζει με ταχύτητα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, καλύπτοντας απόσταση μιλίων την ώρα. Οι αρχές ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες που θα προκληθούν, καθώς περιμένουν μεγάλες ποσότητες νερού, όπως και στον κυκλώνα Σαπάλα, ο οποίος άφησε πίσω του έντεκα νεκρούς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης