Ταραχές στην Νήσο των Χριστουγέννων, όπου κρατά πρόσφυγες η Αυστραλία

Ταραχές στην Νήσο των Χριστουγέννων, όπου κρατά πρόσφυγες η Αυστραλία

Το μικρό νησί, που βρίσκεται στη... «μέση του πουθενά» στον Ινδικό Ωκεανό, χρησιμοποιείται ως κέντρο κράτησης των αιτούντων άσυλο

Ταραχές στην Νήσο των Χριστουγέννων, όπου κρατά πρόσφυγες η Αυστραλία
Ταραχές ξέσπασαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Αυστραλίας στην Νήσο των Χριστουγέννων, μετά το θάνατο ενός άντρα που προσπάθησε να αποδράσει.

Ο ηλικίας περίπου 30 ετών μετανάστης ιρακινής καταγωγής, βρέθηκε νεκρός στο τέλος ενός γκρεμού, λένε οι αρχές. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στο κέντρο ξέσπασαν διαδηλώσεις. Οι μετανάστες άναψαν φωτιές διαμαρτυρόμενοι για τις διαδικασίες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που σκοτώθηκε βρισκόταν εκεί από το 2010, περιμένοντας να εξεταστεί η περίπτωσή του και να του δοθεί άσυλο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είχε αποπειραθεί επανειλημμένως να αυτοκτονήσει κατά το παρελθόν.

Κλείσιμο


Το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Νήσο των Χριστουγέννων είναι ένα από τα πολλά κέντρα αυτού του τύπου που λειτουργούν στην Αυστραλία. Εκεί κρατούνται οι αιτούντες άσυλο στη χώρα, έως ότου να κριθούν οι αιτήσεις τους. Το νησί βρίσκεται στα ανοιχτά του Ινδικού Ωκεανού, πιο κοντά στην Ινδονησία, παρά στην Αυστραλία και έχει πληθυσμό περίπου 2.000 κατοίκων.



«Οι φρουροί εγκατέλειψαν το κέντρο και τώρα οι μετανάστες το μόνο που έχουν να περιμένουν είναι το αναπόφευκτο, την άφιξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας ή της ένοπλης ομάδας δράσης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε κυνικά ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης