Bild: Μηχανικοί της VW παραδέχτηκαν ότι «πείραξαν» τα στοιχεία εκπομπής ρύπων

Bild: Μηχανικοί της VW παραδέχτηκαν ότι «πείραξαν» τα στοιχεία εκπομπής ρύπων

Oι μηχανικοί αλλοίωσαν τις μετρήσεις πίεσης των ελαστικών και ανέμειξαν ντίζελ με λάδι μηχανής για να κάνουν τα οχήματα να χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα

Bild: Μηχανικοί της VW παραδέχτηκαν ότι «πείραξαν» τα στοιχεία εκπομπής ρύπων
Άλλο ένα καρφί στην «ταφόπλακα» του πρώην CEO της VW, Martin Winterkorn, έρχονται να προσθέσουν αρκετοί μηχανικοί της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίο παραδέχονται τώρα ότι παρενέβησαν παρανόμως στα στοιχεία εκπομπής ρύπων των οχημάτων της εταρείας, καθώς «ήταν πολύ δύσκολο να μπορέσουν αλλιώς να πετύχουν τους υπερβολικά φιλόδοξους στόχους που είχε θέσει ο πρώην CEO», αποκαλύπτει η κυριακάτικη Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μηχανικοί αλλοίωσαν τις μετρήσεις πίεσης των ελαστικών και ανέμειξαν ντίζελ με λάδι μηχανής για να κάνουν τα οχήματα να χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα. Η απάτη ξεκίνησε το 2013 και συνεχίστηκε μέχρι και την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Κλείσιμο
«Οι εργαζόμενοι παραδέχτηκαν κατά τη διάρκεια εσωτερικής έρευνας ότι σημειώθηκαν παρατυπίες στα στοιχεία κατανάλωσης καύσιμης ύλης. Το πώς συνέβη αυτό εναπόκειται στην έρευαν που είναι σε εξέλιξη», ανέφερε εκπρόσωπος της Volkswagen, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Bild.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης