Νέα υπόθεση «Σεσίλ»: Ιταλός κτηνίατρος σκότωσε λιοντάρι

Νέα υπόθεση «Σεσίλ»: Ιταλός κτηνίατρος σκότωσε λιοντάρι

Ο Λουτσάνο Ποντζέτο πόζαρε με το νεκρό ζώο - Υποστηρίζει ότι το επάγγελμά του δεν είναι ασύμβατο με το σαφάρι

Νέα υπόθεση «Σεσίλ»: Ιταλός κτηνίατρος σκότωσε λιοντάρι
Τον περασμένο Ιούλιο η είδηση ότι ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα σκότωσε το πιο διάσημο λιοντάρι στην Ζιμπάμπουε έκανε το γύρο του κόσμου. Τώρα τη θέση του εκτελεστή του λιονταριού Σεσίλ, Γουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, παίρνει ένας Ιταλός κτηνίατρος, ο οποίος θανάτωσε λιοντάρι στην Τανζανία και στη συνέχεια πόζαρε με το νεκρό ζώο.

Ο Λουτσάνο Ποντζέτο από το Καλούζο του Τορίνο προκάλεσε σάλο όταν αναρτήθηκε φωτογραφία του με ένα νεκρό λιοντάρι έπειτα από σαφάρι στην Αφρική.

Κλείσιμο
Μάλιστα, η χαμογελαστή πόζα του θυμίζει εκείνη του Πάλμερ που εξόργισε ολόκληρο τον κόσμο και πυροδότησε εντάσεις για τους κανόνες που ακολουθούνται στο κυνήγι.



Η φωτογραφία του Ποντζέτο με το… τρόπαιο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα safariclub.it και σύντομα αναπαράχθηκε σε Twitter και Facebook με δεκάδες χρηστών να κάνουν αιχμηρά σχόλια για τον κτηνίατρο. Μάλιστα, οι κατηγορίες ήταν τόσο σφοδρές που οι αρμόδιοι της ιστοσελίδας την απέσυραν.

Ο ίδιος πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa, υποστήριξε ότι το επάγγελμά του δεν είναι ασύμβατο με το κυνήγι καθώς σέβεται τους κανόνες.

«Το επάγγελμα του κτηνιάτρου δεν είναι ασύμβατο, είτε δεοντολογικά, είτε ηθικά, με το κυνήγι ή το σαφάρι, εφόσον γίνονται σεβαστοί οι κανόνες», δήλωσε ο Ποντζέτο.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης