Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ λόγω... φυσικού αερίου

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ λόγω... φυσικού αερίου

Και ανοίγει τον δρόμο στην ισραηλινή Κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως για συμφωνία με τον αμερικανικό ενεργειακό κολοσσό Noble Energy, για το φυσικό αέριο της χώρας 

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ λόγω... φυσικού αερίου
Την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Άριε Ντέρι, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το γεγονός αυτό αίρει ένα σημαντικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου από μια κοινοπραξία στην οποία μετέχει και ο αμερικανικός όμιλος Noble Energy. 

«Ο Υπουργός Ντέρι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Για να προχωρήσει η συμφωνία (φυσικού αερίου) το Υπουργείο θα μεταφερθεί στην αρμοδιότητα μου και θα δώσω το πράσινο φως» ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. 

Κλείσιμο
«Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα για να προχωρήσουμε στην τροφοδοσία του Ισραήλ με φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο θα αποτελέσει τη βασική κινητήρια δύναμη για το Ισραήλ τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο Νετανιάχου επισημαίνοντας ότι η συμφωνία «διασφαλίζει την ενεργειακή ανεξαρτησία» της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά του Ισραήλ, έχει παγώσει εδώ και μήνες λόγω των αντιρρήσεων που προέβαλε αρχικά η Αρχή Ανταγωνισμού και εν συνεχεία ο υπουργός Οικονομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης