Δυστύχημα στη Γαλλία: Στους 43 οι νεκροί - Ανάμεσά τους και ένα τρίχρονο παιδί

Δυστύχημα στη Γαλλία: Στους 43 οι νεκροί - Ανάμεσά τους και ένα τρίχρονο παιδί

«Η Γαλλία πενθεί», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς - Βυθισμένος στη λύπη, ο Φρανσουά Ολάντ - Δείτε την αναπαράσταση της τραγωδίας σε βίντεο

Δυστύχημα στη Γαλλία: Στους 43 οι νεκροί - Ανάμεσά τους και ένα τρίχρονο παιδί
Τραγικός είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Ζιρόντ της Γαλλίας με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 43, ανάμεσα στους οποίους και ένα τρίχρονο παιδί.

Τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι που επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο και είχαν ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα για να συμμετάσχουν σε εκδρομή για το Λαντ της Γαλλίας.

Κλείσιμο


Ωστόσο, σε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο, ένα φορτηγό, στο οποίο επέβαινε ο οδηγός και ο τρίχρονος γιος του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο.

Μέσα σε λίγα λεπτά τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση, κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του οχήματος δίνοντας τη δυνατότητα σε οκτώ συνταξιούχους να βγουν. Δεν είχαν την ίδια τύχη, όμως, οι υπόλοιποι 41 που είχαν φριχτό θάνατο αφού κάηκαν ζωντανοί καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο όχημα.



«Η Γαλλία και οι Γάλλοι θρηνούν σήμερα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών που εξέφρασαν τη θλίψη τους για την τραγική απώλεια.

«Έχασαν τη ζωή τους υπό φρικτές συνθήκες μέσα σε ένα λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από μία πολύ ισχυρή σύγκρουση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τόνισε από την Ελλάδα όπου βρίσκεται, ότι βυθίστηκε στη λύπη από την τραγωδία.



Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν μία γιγαντιαία πύρινη μάζα, ενώ περίοικοι έκαναν λόγο για «πυκνό σύννεφο καπνού» πάνω από την περιοχή.

«Ο οδηγός του λεωφορείου είναι ελαφρά τραυματισμένος. Είχε την αξιέπαινη αντίδραση να ανοίξει τις πόρτες ώστε να επιτρέψει στους επιβάτες να βγουν από το πούλμαν», δήλωσε ο Ξαβιέ Στουμπλέ, δήμαρχος της περιοχής Πουϊσεγκίν.



Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως τέσσερις από τους επιβάτες είναι σοβαρά τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα και δύο τραύματα στο κεφάλι, ενώ τέσσερις ακόμα έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

«Πρόκειται για απίστευτη τραγωδία με εξαιρετικά σοβαρό απολογισμό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και έκανε λόγο για «καταστροφή» με ηλικιωμένους ανθρώπους που απλώς πήγαιναν εκδρομή.

Ένας από τους συγγενείς των θυμάτων δήλωσε συντετριμμένος πως στο δυστύχημα έχασε τις τρεις αδελφές του.



Στο μεταξύ, διενεργείται έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα, το οποίο είναι το πιο πολύνεκρο από τον Αύγουστο του 1982 όταν στην περιοχή Μπον έχασαν τη ζωή τους σε ανάλογο αυτοκινητιστικό δυστύχημα 53 άνθρωποι, εκ των οποίων 44 παιδιά.

Ο Τζερεμάια Μπεσάρ δημοτικός σύμβουλος της μικρής περιοχής Πτι-Παλαί-και-Κορνπ, από την οποία κατάγονταν όλοι οι συνταξιούχοι, δήλωσε πως οι άτυχοι ηλικιωμένοι είχαν ξεκινήσει με χαρά τη μονοήμερη εκδρομή τους για το Λαντ της Γαλλίας. «Όλοι γνωρίζαμε από έναν», δήλωσε ο Μπεσάρ για τα θύματα και τόνισε πως οι σημαίες στην περιοχή κυματίζουν μεσίστιες.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης