Ρωσικό υπουργείο Αμύνης: Οι επιδρομές τρέπουν σε φυγή τους τζιχαντιστές

Ρωσικό υπουργείο Αμύνης: Οι επιδρομές τρέπουν σε φυγή τους τζιχαντιστές

Μέσα σε 24 ώρες επλήγησαν 49 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία - Καταστράφηκαν θέσεις τρομοκρατών, αποθήκες πυρομαχικών και άλλες εγκαταστάσεις

Ρωσικό υπουργείο Αμύνης: Οι επιδρομές τρέπουν σε φυγή τους τζιχαντιστές
Σε φυγή τρέπουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι ρωσικές επιδρομές σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το Russia Today μέσα σε 24 ώρες και σε 33 επιδρομές επλήγησαν 49 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο
Τα μαχητικά έπληξαν στόχους σε επαρχίες στο Χαλέπι, τη Δαμασκό, τη Χάμα, το Ιντλίμπ και τη Λαττάκεια, ενώ όπως επισημαίνει το υπουργείο Αμύνης, όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν με επιτυχία στην αεροπορική βάση Χμειμίμ στη Λαττάκεια.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο τα μαχητικά έπληξαν δύο στρατηγεία, τρεις αποθήκες πυρομαχικών, δύο υπόγεια καταφύγια, 32 θέσεις βολής σε ορεινές περιοχές, ένα εργαστήριο παρασκευής βλημάτων.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει πως από τις επιδρομές αποκαλύφθηκε και ένα στρατηγείο της Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Ωστόσο, μαχητικό τύπου Sukhoi Su-24M βομβάρδισε την περιοχή καταστρέφοντάς το.

Παράλληλα, στην επαρχία Χάμα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν υπόγειο δίκτυο καταφυγίων, με αποτέλεσμα μαχητές του ΙΚ να εγκαταλείψουν τη θέση τους και να φύγουν μαζικά από την περιοχή.

«Στοχευμένες επιδρομές από τις ρωσικές δυνάμεις στη Δαμασκό είχαν ως αποτέλεσμα τις ριζικές αλλαγές της κατάστασης στην περιοχή. Οι ομάδες μαχητών του ΙΚ έχουν υποστεί συνέπειες και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους μαζικά», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης