Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ασκούν κριτική, ενώ αρνούνται τον απευθείας διάλογο

Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ασκούν κριτική, ενώ αρνούνται τον απευθείας διάλογο

Πώς σχολίασε την άρνηση της κυβέρνησης Ομπάμα να δεχτεί ρωσική αντιπροσωπεία προκειμένου οι δύο χώρες να συζητήσουν το θέμα της συριακής κρίσης

Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ασκούν κριτική, ενώ αρνούνται τον απευθείας διάλογο
«Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω πώς οι Αμερικανοί εταίροι μας μπορούν να ασκούν κριτική στις ρωσικές προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ οι ίδιοι αρνούνται τον απευθείας διάλογο».

Τα παραπάνω ανέφερε την Πέμπτη από το Καζακστάν ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας την άρνηση της κυβέρνησης Ομπάμα να δεχτεί ρωσική αντιπροσωπεία προκειμένου οι δύο χώρες να συζητήσουν το θέμα της συριακής κρίσης.

Κλείσιμο
«Οι ΗΠΑ λένε ότι δεν πρόκειται να συζητήσουν εκτός αν η Ρωσία ακολουθήσει την αμερικανική ηγεσία και σταματήσει να βοηθά το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Θεωρώ ότι αυτή η θέση είναι μη εποικοδομητική. Η αδυναμία αυτής της θέσης βασίζεται στην αδυναμία της στρατηγικής. Απ΄ότι φαίνεται, οι ΗΠΑ δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν» , τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Καζακστάν στην Αστάνα.  

Την ίδια ώρα, Χριστιανοί στη Συρία κάνουν έκκληση στη Δύση να κινητοποιηθεί άμεσα καθώς κινδυνεύουν από  τζιχαντιστές μισθοφόρους. Την δραματική έκκληση απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος στο Χαλέπι, Ζαν Κλεμέν Ζαμπάρ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση για τους Χριστιανούς στην επαρχία αυτή της Συρίας είναι δραματική.

Στο μεταξύ, ρωσικά μαχητικά συνεχίζουν να σφυροκοπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Χαλέπι. Εκεί, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είναι τα κέντρα εκπαίδευσης των βομβιστών αυτοκτονίας. 

Το Ρόιτερς μεταδίδει ότι, χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Συρία και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις στο πλευρό του στρατού της Συρίας και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάζ για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από το Χαλέπι.

«Γίνονται προετοιμασίες για τη μεγάλη μάχη στο Χαλέπι», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Ρόιτερς. 

«Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση του στρατού της Συρίας, επίλεκτων δυνάμεων της Χεζμπολάχ και χιλιάδων Ιρανών στρατιωτών που έφτασαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες».

Στη Λαττάκεια της Συρίας βρίσκεται ήδη ο Κασάμ Σουλειμανί, επικεφαλής των ειδικών δυνάμενων των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης μαζί με μαχητές και υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ. 

Στην επαρχία Χαλέπι όπως και στην περιοχή γύρω από την πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σημειώνονται σφοδρές μάχες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και ομάδων τζιχαντιστών που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα ή  το Ισλαμικό Κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης