«Ο γιος μου ο τρομοκράτης καίγεται στην κόλαση», λέει Βρετανίδα μητέρα τζιχαντιστή

«Ο γιος μου ο τρομοκράτης καίγεται στην κόλαση», λέει Βρετανίδα μητέρα τζιχαντιστή

Ο 25χρονος Τόμας Έβανς σκοτώθηκε στην Κένυα - Είχε γίνει μέλος της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ

«Ο γιος μου ο τρομοκράτης καίγεται στην κόλαση», λέει Βρετανίδα μητέρα τζιχαντιστή
Ένα χαμογελαστό αγόρι ποζάρει στο φωτογραφικό φακό κρατώντας στην αγκαλιά του ένα μικρό γατάκι. Το πρόσωπο και το βλέμμα του νεαρού δεν προδίδουν σε καμία περίπτωση ότι έπειτα από λίγα χρόνια θα εγκαταλείψει τη χώρα και την οικογένειά του για να ενταχθεί στους κόλπους της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ.

Ο λόγος για τον 25χρονο Τόμας Έβανς από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ και άφησε πίσω του τους δικούς του για να ταξιδέψει το 2011 στην Αφρική και να πολεμήσει στο πλευρό των τρομοκρατών της Αλ Σαμπάμπ.

Κλείσιμο


Η μητέρα του Σάλι Έβανς στο ντοκιμαντέρ «Ο γιος μου ο τζιχαντιστής» που προβάλλεται στο Channel 4 μιλάει για το παιδί της που έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας τον περασμένο Ιούνιο.

«Ο γιος μου καίγεται στην κόλαση για τα εγκλήματα που έκανε», δηλώνει η γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι παρότι της λείπει ο γιος της, χαίρεται που τελικά ο νεαρός έχασε τη ζωή του.

Η Σάλι Έβανς, όπως αναφέρει ο Telegraph πληροφορήθηκε το θάνατο του γιου της μέσω Twitter όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία που τον απεικόνιζε νεκρό μαζί με άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.



«Φανταστείτε να μαθαίνετε το θάνατο του παιδιού σας και να νιώθετε παράλληλα συντετριμμένοι και ανακουφισμένοι την ίδια στιγμή», αναφέρει η γυναίκα.

«Συντετριμμένοι για το παιδί που φέρατε στον κόσμο σκοτώθηκε αφού υπέστη πλύση εγκεφάλου για να ακολουθήσει έναν δολοφονικό σκοπό. Αλλά ανακουφισμένοι γιατί ο θάνατός του σημαίνει ότι δε μπορεί πια να βλάψει αθώους ανθρώπους», προσθέτει η μητέρα του 25χρονου, ο οποίος συμμετείχε σε φονικές επιθέσεις σε χωριά της Κένυας σκοτώνοντας χριστιανούς.

Σύμφωνα με την ίδια, ο νεαρός προσηλυτίστηκε αφού χώρισε από την κοπέλα του και όταν γνώρισε μία ομάδα μουσουλμάνων στο γυμναστήριο. Στη συνέχεια άλλαξε το όνομά του, αρνήθηκε να χρησιμοποιεί τα μαγειρικά σκεύη στην κουζίνα της μητέρας του γιατί είχαν «μολυνθεί» από ακατάλληλο φαγητό και άρχισε να εκφράζει ακραίες θέσεις στη δουλειά του. Το 2011 ταξίδεψε στην Αίγυπτο, λέγοντας στη μητέρα του ότι θα σπούδαζε Αραβικά, αλλά ένα χρόνο μετά τηλεφώνησε στους δικούς του για να τους ενημερώσει πως θα πήγαινε στη Σομαλία για να γίνει μέλος της Αλ Σαμπάμπ.



Το 2012 ανακοίνωσε πως παντρεύτηκε ένα κορίτσι 13 ετών που δε μιλούσε Αγγλικά και σε ένα ακόμα τηλεφώνημα εξηγούσε ότι οι φονικές επιθέσεις στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 60 ανθρώπους ήταν έργο μαρτύρων.

Όταν σκοτώθηκε από Κενυάτες στρατιώτες η σύζυγός του δήλωσε πως είναι χαρούμενη που πέθανε γιατί έχασε τη ζωή του σαν μάρτυρας και τώρα βρίσκεται στον παράδεισο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης