Βρετανία: Παράνομο από σήμερα το κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδιά

Βρετανία: Παράνομο από σήμερα το κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδιά

Οι παραβάτες θα πληρώνουν 50 λίρες πρόστιμο για κάθε παράβαση – Μεγάλη πρόκληση η εφαρμογή του, υποστηρίζει η αστυνομία - Σοβαρές ενστάσεις από τους αστυνομικούς

Βρετανία: Παράνομο από σήμερα το κάπνισμα στο αυτοκίνητο με παιδιά
Την εφαρμογή του νέου νόμου βάσει του οποίου θεωρείται παράνομο το κάπνισμα στο αυτοκίνητο, όταν μέσα υπάρχουν παιδιά, ξεκίνησαν από την Πέμπτη (1/10) τόσο η Αγγλία, όσο και η Ουαλία.

Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 50 λίρες για κάθε κλήση που θα τους κόβει η αστυνομία. Η τελευταία ωστόσο, θεωρεί «μεγάλη πρόκληση» την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στη διαπίστωση της παράβασης.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του στο BBC Radio, ο επικεφαλής της αστυνομικής ομοσπονδίας δήλωσε ότι «η προσοχή μας είναι στραμμένη στην αντιμετώπιση των διαρρήξεων» και συμπλήρωσε «θα πρέπει, πλέον, να κυνηγάμε τους οδηγούς που καπνίζουν με παιδιά μέσα στο9 αυτοκίνητο, ή τους διαρρήκτες;». «Το κοινό θα πρέπει να επιλέξει τί αστυνομία θέλει να έχει. Πολύ απλά, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί», τόνισε ο Στιβ Γουάιτ. 

Ο νόμος αναφέρεται σε ανήλικους, που σημαίνει ότι αφορά μέχρι και την ηλικία των 18. Η κλήση θα αποδίδεται ακόμη και αν τα παράθυρα ή η ηλιοροφή είναι ανοικτά. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, περισσότερα από 430.000 παιδιά γίνονται παθητικοί καπνιστές κάθε βδομάδα, γεγονός που υποχρέωσε την Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης