Αυστριακοί και πρόσφυγες μαζί στη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha

Αυστριακοί και πρόσφυγες μαζί στη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha

Κάπου μεταξύ Βιέννης και ουγγρικών συνόρων, σε ένα ιστορικό κάστρο, άνθρωποι διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας απέδειξαν ότι μπορούν να ζήσουν ενωμένοι

Αυστριακοί και πρόσφυγες μαζί στη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha
Ποιος θα περίμενε ότι στην Αυστρία, σε μία περιοχή ανάμεσα στη Βιέννη και τα σύνορα της Ουγγαρίας, άνθρωποι θα γιόρταζαν τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha. Και όμως συνέβη! Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στη γιορτή ήταν πιασμένοι χέρι-χέρι Αυστριακοί χωρικοί και μουσουλμάνοι πρόσφυγες, που πρόσφατα κατέφτασαν από τις χώρες της Μέσης Ανατολής!

Η κουλτούρα των Αυστριακών θα είναι ευχής έργον να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Όταν κλείνουν τα σύνορα και επιβάλλεται η αλληλεγγύη, το μήνυμα που λαμβάνουν οι νέες γενιές Ευρωπαίων από τους ηγέτες τους, μόνο θετικό δεν μπορεί να είναι, τουλάχιστον σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Κλείσιμο


Στο Μπρούκεντορφ της Αυστρίας, σε ένα από τα παλαιότερα κάστρα της περιοχής, αντιλαμβάνονται αλλιώς την Ευρώπη. Οι κάτοικοι της περιοχής ενώθηκαν με τους Σύρους, Αφγανούς, Ιρακινούς και άλλους μουσουλμάνους πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφτασαν πρόσφατα στη χώρα και όλοι μαζί γιόρτσαν τη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή.



Δεν χρειάστηκαν πολλά. Ζεστό, σπιτικό φαγητό, μουσική, λίγα παιχνίδια για τα παιδιά και μπόλικο κέφι και καλή διάθεση, σε μία εκδήλωση που μπορεί να πραγματοποιήθηκε κάπου στο... πουθενά της Αυστρίας, αλλά το μήνυμα που εξέπεμψε φώτισε σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη.



«Οι κάτοικοι της Αυστρίας είναι πολύ καλοί άνθρωποι», είπε ο Αμπίρ, ο οποίος ήταν δάσκαλος στην κεντρική Συρία και απολάμβανε το φαγητό του μαζί με τη 12χρονη κόρη του.

Το κάστρο που πραγματοποιήθηκε η γιορτή, ανήκε κάποτε στον Κάρολο τον Μέγα και αργότερα στον αυτοκράτολρα των Αψβούργων, Φραντς Τζόζεφ. Πλέον ανήκει στη Σαμπίν Σολέρ Λάμπερτι, μία 49χρονη επιχειρηματία που ασχολείται με το real estate, κερδίζοντας αρκετά χρήματα για να αγοράσει για τον εαυτό της το κάστρο με τα 162 δωμάτια! Η Λάμπερτι πρόσφερε αρκετά δωμάτια στους πρόσφυγες, προκειμένου να μείνουν και να μην είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα. Στη γιορτή συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής και όλοι μαζί πέρασαν όμορφες στιγμές και γνωρίστηκαν καλύτερα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης