Η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της με τη Σερβία

Η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της με τη Σερβία

Τη Δευτέρα, το Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων ως αντίποινα για την τακτική των Σέρβων να διοχετεύουν τους πρόσφυγες προς τα εδάφη τους

Η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της με τη Σερβία
Το άνοιγμα των συνόρων της με τη Σερβία αποφάσισε η κυβέρνηση της Κροατίας, μετά τις τελευταίες αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα. Η Κροατία είχε απαγορεύσει τη διέλευση όλων των οχημάτων στα σύνορά της με τη Σερβία, ως αντίποινα στην τακτική των Σέρβων να διοχετεύουν τα κύματα των προσφύγων στα εδάφη της.

Όπως μετέδωσε το κροατικό ραδιόφωνο, η ροή της κυκλοφορίας αποκαταστάθηκε για όλα τα οχήματα στο Μπαϊάκοβο, μετά από δύο μέρες που είχε επιβληθεί απαγόρευση από το Ζάγκρεμπ. «Τα φορτηγά ξεκίνησαν να μετακινούνται στο πέρασμα του Μπαϊάκοβο», ανέφερε το ρεπορτάζ του κροατικού ραδιοφώνου, ενώ προηγουμένως, είχαν ξεκινήσει την πορεία τους τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που ήταν συγκεντρωμένα στον συνοριακό σταθμό ελέγχου.

Κλείσιμο
Τη Δευτέρα, το Ζάγκρεμπ είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των συνόρων του με τη Σερβία, αντιδρώντας στην τακτική της Σερβίας να αφήνει ελεύθερη τη διέλευση των προσφύγων προς τα σύνορα με την Κροατία. Την Τρίτη, η κροατική κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει τη διέλευση των φορτηγών που μετέφεραν ευπαθή προϊόντα, αλλά οι οδηγοί αρνήθηκαν να μετακινηθούν, έως ότου άνοιγαν τα σύνορα για όλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης