Παιδιά από τη Συρία «ζωγραφίζουν» τους φόβους τους για το μέλλον

Παιδιά από τη Συρία «ζωγραφίζουν» τους φόβους τους για το μέλλον

Οι ζωγραφιές, γεμάτες στρατιώτες, τανκ, πυραύλους και πτώματα, προκαλούν θλίψη για τη μοίρα αυτών των παιδιών

Παιδιά από τη Συρία «ζωγραφίζουν» τους φόβους τους για το μέλλον
Πάνω από 5.6 εκατομμύρια παιδιά χρήζουν αυτή τη στιγμή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 2 εκατομμύρια ανήλικοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την έναρξη του εμφύλιου πολέμου το 2011.

Σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τα παιδιά σε αυτήν την ταλαιπωρημένη χώρα να συμφιλιωθούν με τις φρικτές εμπειρίες που έχουν βιώσει, ο οργανισμός παροχής βοήθειας Cafod υλοποιεί ψυχοκοινωνικά πρότζεκτ με τη συμμετοχή ανήλικων Σύριων.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκατάστασης, οι λειτουργοί των εν λόγω πρότζεκτ ζητούν από τα παιδιά να φτιάξουν ζωγραφιές, να κατασκευάσουν μαριονέτες και να παίξουν παιχνίδια προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Σε ένα πρότζεκτ συγκεκριμένα, που υλοποίησε η οργάνωση Caritas Syria στη Δαμασκό, ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τους φόβους τους για το μέλλον.

Οι ζωγραφιές, γεμάτες στρατιώτες, τανκ πυραύλους και πτώματα, προκαλούν θλίψη για τη μοίρα αυτών των παιδιών και ταυτόχρονα αποτελούν μία σοκαριστική υπενθύμιση των λόγων για τους οποίους η Ευρώπη πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να τα βοηθήσει.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης