Περού: Νόμος για την κατάρριψη των ύποπτων για μεταφορά ναρκωτικών αεροπλάνων

Περού: Νόμος για την κατάρριψη των ύποπτων για μεταφορά ναρκωτικών αεροπλάνων

Στη χώρα παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης από κάθε άλλη στον κόσμο – Το σύνολο της παραγωγής διοχετεύεται στην αγορά των ΗΠΑ

Περού: Νόμος για την κατάρριψη των ύποπτων για μεταφορά ναρκωτικών αεροπλάνων
Η πολεμική αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα και με τις ευλογίες του Νόμου, να καταρρίπτει τα ύποπτα για μεταφορά ναρκωτικών αεροπλάνα στο Περού. Το περουβιανό κογκρέσο ψήφισε Νόμο, βάσει του οποίου επιτρέπεται η κατάρριψη μικρών αεροσκαφών που μεταφέρουν ναρκωτικά, στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Το Περού είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης σε όλον τον κόσμο. Σχεδόν το σύνολο της παραγωγής διοχετεύεται στην αγορά των ΗΠΑ, οι αρχές της οποίας πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση του Περού να λάβει προληπτικά μέτρα. Το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε ομόφωνα (με ψήφους 89-0) και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με την υπογραφή του προέδρου της χώρας, Ολάντα Ουμάλα.

Κλείσιμο
Η συγκεκριμένη κίνηση ανταποκρίνεται στις πιέσεις των Αμερικανών, οι οποίοι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στους προηγούμενους νόμους περί προστασίας των πτήσεων, μετά το τραγικό περιστατικό του 2001, όταν ένας ιεραπόστολος και η μόλις λίγων μηνών κόρη του, είχαν σκοτωθεί εξαιτίας λανθασμένης πιστοποίησης από την πολεμική αεροπορία του Περού, σε συνεργασία με τη CIA.

Το Περού δεν θα είναι η μοναδική χώρα της αμερικανικής ηπείρου που θα επιτρέπει την κατάρριψη αεροπλάνων, ύποπτων για μεταφορά ναρκωτικών. Ανάλογοι νόμοι, με αυστηρά κριτήρια πάντα, βρίσκονται σε ισχύ στη Βενεζουέλα, στην Κολομβία, στη Βραζιλία και στη Βολιβία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης