Τούρκος διπλωμάτης παντρεύτηκε Αιγύπτια «βασίλισσα ομορφιάς»

Τούρκος διπλωμάτης παντρεύτηκε Αιγύπτια «βασίλισσα ομορφιάς»

Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου δεν εμπόδισαν έναν Τούρκο διπλωμάτη και μια Αιγύπτια, πρώην «βασίλισσα ομορφιάς», να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου

Τούρκος διπλωμάτης παντρεύτηκε Αιγύπτια «βασίλισσα ομορφιάς»
Ο Τούρκος διπλωμάτης Alper Bosuter, υπ' αριθμόν δύο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στο Κάιρο, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Αιγύπτια ηθοποιό και πρώην «βασίλισσα ομορφιάς», İnci Abdullah. Η νύφη είχε στεφθεί Μις Αίγυπτος το 1999.

Ο γάμος έγινε στο κτήριο της τουρκικής πρεσβείας στην Γκίζα της Αιγύπτου και οι καλεσμένοι ήταν, κατά κύριο λόγο, ξένοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων Τούρκοι και Αιγύπτιοι που εργάζονται στο διπλωματικό σώμα.

Κλείσιμο


Ο γάμος του Τούρκου διπλωμάτη με την Αιγύπτια καλλονή, ίσως να μην ήταν παρά ένα κοσμικό γεγονός, αν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν ήταν τεταμένες από τον Ιούλιο του 2013, όταν με στρατιωτικό πραξικόπημα ανετράπη ο τότε πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στενός σύμμαχος του Μόρσι, καταδίκασε το πραξικόπημα και η Αίγυπτος έδιωξε τον πρέσβη της Τουρκίας, ενώ παράλληλα, η Άγκυρα χαρακτήρισε persona non grata (μη επιθυμητό πρόσωπο) τον Αιγύπτιο πρέσβη, που είχε ήδη εγκαταλείψει την τουρκική πρωτεύουσα.



Έκτοτε, οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν υποβαθμιστεί στο επίπεδο των επιτετραμμένων.

Μετά τον γάμο του, ο Τούρκος επιτετραμμένος, Alper Bosuter, δήλωσε ότι οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών θα επικρατήσουν και η ένταση Τουρκίας - Αιγύπτου θα δώσει την θέση της σε μια ομαλοποιημένη κατάσταση, ενώ παράλληλε ο γαμπρός εξέφρασε την επιθυμία ο γάμος του με την Αιγύπτια ηθοποιό να συμβάλλει θετικά σε αυτό τον σκοπό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης