Ιταλία: Ήθελε να δωρίσει 2 εκατ. $ σε νοσοκομείο, τον είχαν στο περίμενε κι εκείνος έφυγε!

Ιταλία: Ήθελε να δωρίσει 2 εκατ. $ σε νοσοκομείο, τον είχαν στο περίμενε κι εκείνος έφυγε!

Ο Ιταλο-Αμερικανός περίμενε για ώρες τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος υποστήριξε ότι απουσίαζε ο νομικός εκπρόσωπος που έπρεπε να παραστεί στη διαδικασία της δωρεάς

Ιταλία: Ήθελε να δωρίσει 2 εκατ. $ σε νοσοκομείο, τον είχαν στο περίμενε κι εκείνος έφυγε!
Τη στιγμή που η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει περικοπές στη δημόσια υγεία, η γενναιόδωρη προσφορά ενός Ιταλο-Αμερικανού σε νοσοκομείο της Σικελίας αποτελεί κάτι παραπάνω από τονωτική ένεση.

Ωστόσο, η δωρεά 2 εκατ. δολαρίων από τον ευκατάστατο Τζουζέπε Τζουφρέ μάλλον δεν εκτιμήθηκε όπως θα έπρεπε από το νοσοκομείο της Ραγκούζα στην Σικελία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο Τζουφρέ που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ αλλά κατάγεται από την Σικελία, αποφάσισε να επισκεφθεί το νησί για να απολαύσει τη θάλασσα της πατρίδας τους, αλλά και με στόχο να ενισχύσει οικονομικά το νοσοκομείο της Ραγκούζα.

Αφού επικοινώνησε με τους αρμόδιους και μετέβη στο νοσοκομείο παρέμεινε για ώρες στην ουρά περιμένοντας να συναντήσει τον διοικητή.

Μάταια, όμως, καθώς ο Μαουρίτζιο Αρικό δεν τους κάλεσε στο γραφείο του και έτσι έπειτα από πολύωρη αναμονή ο Ιταλό-Αμερικανός και ο δικηγόρος του αποφάσισαν να φύγουν από το νοσοκομείο παίρνοντας μαζί τους και την επιταγή με τα 2 εκατ. δολάρια.

Μόλις έγινε γνωστή η αποτυχημένη προσπάθεια ενίσχυσης του νοσοκομείου, ο Αρικό έσπευσε να εξηγήσει ότι αρχικά υποδέχθηκε τους δύο άνδρες, ωστόσο δε μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία της δωρεάς, καθώς όπως είπε ο νομικός εκπρόσωπος του νοσοκομείου βρισκόταν στο δικαστήριο της περιοχής.

«Έπρεπε να περιμένουν την επιστροφή του. Αλλά ο Τζουφρέ και ο δικηγόρος του εξαφανίστηκαν. Προσπάθησα να τους εντοπίσω. Λυπάμαι πολύ», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Η απόπειρα να απολογηθεί ο διοικητής δεν ήταν αρκετή για τον επικεφαλής της επιτροπής Υγείας της περιφέρειας της Ραγκούζα, Πίπο Ντι Τζάκομο, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι ο διοικητής πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Στο μεταξύ το κάνω εγώ. Δεν είναι αποδεκτό να μην υπάρχει τρόπος σωστής υποδοχής ενός τόσο ευαίσθητου πολίτη. Πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί η σχέση με τον κύριο Τζουφρέ».

Όπως αναφέρει η Corriere della Sera ο Ιταλο-Αμερικανός μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη το 1958 όπου «έχτισε» μία μικρή περιουσία με αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, ενώ όπως επισημαίνεται το ποσό των 2 εκατ. δολαρίων προήλθε από την πώληση μίας εταιρίας στο Μπρούκλιν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης