Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες περί συστηματικού ντόπινγκ στους αθλητές της

Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες περί συστηματικού ντόπινγκ στους αθλητές της

Τα τελευταία 11 χρόνια έχουν γίνει 12.000 έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 800 αθλητές να έχουν κάνει χρήση αναβολικών – Οι 415 ήταν Ρώσοι

Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες περί συστηματικού ντόπινγκ στους αθλητές της
Το υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί συστηματικής χρήσης αναβολικών στους αθλητές του, απαντώντας σε δημοσιεύματα της Sunday Times και του γερμανικού δικτύου ARD/WDR.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τα τελευταία 11 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 12.000 έλεγχοι, σε 5.000 αθλητές. Τα ύποπτα κρούσματα που εντοπίστηκαν ξεπέρασαν τα 800λ εκ των οποίων τα 415 ήταν Ρώσοι!

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα δύο Μέσα, οι αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι το ποσοστό που αναλογεί στη Ρωσία είναι πολύ μεγάλο, γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Ο Ρώσος υπουργός αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά τη χώρα του, αλλά την παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια, καθώς τον Αύγουστο διεξάγονται εκλογές στη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου.

«Οι Ρώσοι αθλητές ελέγχονται με τον ίδιο τρόπο που ελέγχονται και οι αθλητές από τις άλλες χώρες» δήλωσε ο υπουργός αθλητισμού της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης