Γαλλία: Αγρότες μπλόκαραν περισσότερες από 400 νταλίκες από Γερμανία και Ισπανία

Γαλλία: Αγρότες μπλόκαραν περισσότερες από 400 νταλίκες από Γερμανία και Ισπανία

Μετέφεραν κρέατα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα από τις δύο χώρες

Γαλλία: Αγρότες μπλόκαραν περισσότερες από 400 νταλίκες από Γερμανία και Ισπανία
Δυναμικές αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο της Γαλλίας έχει προκαλέσει η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την εισαγωγή προϊόντων από τη Γερμανία και την Ισπανία. Περισσότεροι από χίλιοι Γάλλοι αγρότες έστησαν μπλόκα στους οδικούς κόμβους που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για τη μεταφορά κρεάτων, λαχανικών και γαλακτομικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση και να προκληθούν επεισόδια.

Κλείσιμο



Περίπου χίλιοι Γάλλοι αγρότες κατάφεραν να σταματήσουν περισσότερα από 400 φορτηγά, τα οποία μετέφεραν προϊόντα η τιμή των οποίων έπληττε την παραγωγή των Γάλλων αγροτών και κτηνοτρόφων. Στα σύνορα με τη Γερμανία έκλεισαν έξι δίοδοι, εμποδίζοντας σχεδόν 300 φορτηγά να παραδώσουν το φορτίο τους.

Στα σύνορα με την Ισπανία, περισσότεροι από 100 αγρότες εμπόδισαν φορτηγά από τη χώρα της Ιβηρικής να παραδώσουν φρούτα σε γαλλικά σούπερ μάρκετ και άδειασαν τα εμπορεύματα στον δρόμο.



Οι αντιδράσεις στη Γαλλία είναι μεγάλες, καθώς οι αγρότες υποστηρίζουν ότι η αθρόα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή προϊόντων «σκοτώνει» την παραγωγή στη Γαλλία και δημιουργεί χιλιάδες νέους ανέργους. Οι κινητοποιήσεις στη γαλλική ύπαιθρο απολαμβάνει τεράστιας υποστήριξης από τη γαλλική κοινωνία, καθώς σε πρόσφατο γκάλοπ, εκδήλωσαν την υποστήριξή τους το 89% των πολιτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης