ΗΠΑ: Αυτός είναι ο μακελάρης του κινηματογράφου στην Λουιζιάνα

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο μακελάρης του κινηματογράφου στην Λουιζιάνα

Η σύζυγός του είχε ζητήσει αστυνομική προστασία επειδή ήταν επικίνδυνος – Μία 33χρονη και μία 21χρονη τα δύο θύματα

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο μακελάρης του κινηματογράφου στην Λουιζιάνα
Λίγες ώρες μετά το μακελειό σε κινηματογράφο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ, οι τοπικές αρχές προχώρησαν στην δημοσιοποίηση των στοιχείων του δράστη που άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Κλείσιμο


Η Μέισι Μπρο

Πρόκειται, λοιπόν, για τον 59χρονο Τζον Ράσελ Χάουζερ, ο οποίος εισέβαλε στον κινηματογράφο Grand 16 Theater στην περιοχή Λαφαγιέτ, σκοτώνοντας δύο γυναίκες και τραυματίζοντας ακόμα εννέα ανθρώπους.




Η Τζίλιαν Τσόνσον

Σύμφωνα με το Associated Press η σύζυγος του δολοφόνου, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας, είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία το 2008 καθώς είχαν κρίνει ότι ο Χάουζερ ήταν επικίνδυνος.



Ο 59χρονος δράστης

Όπως αναφέρουν δικαστικά έγγραφα ο Τζον Χάουζερ «παρουσίασε ακραία ασταθή συμπεριφορά και είχε κάνει ανησυχητικές καθώς και σκληρές δηλώσεις».

Μάλιστα, αποκαλύπτεται πως ο 59χρονος είχε ζήσει στην Τζόρτζια όπου είχε προχωρήσει σε «πράξεις βίας» στον οικογενειακό του κύκλο.

«Ο Χάουζερ έχει ιστορικό με προβλήματα ψυχικής υγείας, μανιοκατάθλιψη και/ή διπολική διαταραχή», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Η σύζυγός του, λοιπόν, Κέλι Μάντοξ Χάουζερ «είχε ανησυχήσει για την ψυχική κατάστασή του και είχε αποσύρει όλα τα όπλα από την συζυγική κατοικία», ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε καταθέσει τα χαρτιά της για να εκδοθεί διαζύγιο.

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το Associated Press, ο άνδρας στο παρελθόν είχε συλληφθεί για διάφορα αδικήματα, από υπερβολική ταχύτητα, πώληση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικο, μέχρι εμπρησμό.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η αστυνομία ο Χάουζερ έμενε στην Αλαμπάμα και δεν είχε καμία σχέση με την περιοχή Λαφαγιέτ, πέρα από έναν θείο του που έμενε εκεί αλλά έχει πεθάνει εδώ και καιρό.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ο δράστης διέμενε εδώ και ένα μήνα σε ξενοδοχείο στην Λουιζιάνα, ενώ στο όχημά του εντοπίστηκαν περούκες και γυαλιά, καθώς και ένα όπλο διαμετρήματος 40mm.

Με αυτό το όπλο, πιθανώς, επιτέθηκε στους θεατές του κινηματογράφου που παρακολουθούσαν αμέριμνοι την ταινία «Trainwreck», όταν τους άδειασε 13 «γύρους» σφαίρες.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των δύο θυμάτων που πρόκειται για την 33χρονη Τζίλιαν Τζόνσον και την 21χρονη Μέισι Μπρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης