Πρώτη παραίτηση στελέχους του κόμματος της Μέρκελ λόγω της Ελλάδας

Πρώτη παραίτηση στελέχους του κόμματος της Μέρκελ λόγω της Ελλάδας

Ο Βόλφγκαγκ Μπόσμπαχ παραιτείται από το αξίωμα του Πρόεδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Μέρκελ το ζήτημα της ελληνικής κρίσης

Πρώτη παραίτηση στελέχους του κόμματος της Μέρκελ λόγω της Ελλάδας
Μισή... παραίτηση από τον Βόλφγκαγκ Μπόσμπαχ, υψηλόβαθμο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και εκ των πλέον "σκληρών" Γερμανών βουλευτών απέναντι στην Ελλάδα.

O "αντάρτης" της Μέρκελ , ο οποίος έχει καταψηφίσει τα πακέτα οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα, δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται από το αξίωμα του Πρόεδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων στη Bundestag ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος το ζήτημα της ελληνικής κρίσης. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε , θα διατηρήσει τη βουλευτική του έδρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Μπόσμπαχ είναι 40 χρόνια μέλος του CDU και 21 χρόνια βουλευτής στην Bundestag.

Κλείσιμο
Έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με το επιχείρημα ότι η παραμονή των Αθηνών στην ευρωζώνη είναι αντιπαραγωγική, δήλωσε ότι διαφωνεί με την παροχή δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω προγραμμάτων στήριξης στην Ελλάδα.

"Ρίχνομαι σε κάθε μάχη για χάρη της Άνγκελα Μέρκελ", τόνισε ο Μπόσμπαχ, "αλλά δεν μπορώ και δεν θα το κάνω, να ψηφίσω στο μέλλον εναντίον των πεποιθήσεών μου", κατέληξε αναφερόμενος στην παροχή εξουσιοδότησης από το γερμανικό κοινοβούλιο προς την καγκελαρία να διαπραγματευθεί για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης