HΠΑ: 500.000 δολάρια για την διάσωση της στολής του πρώτου αστροναύτη

HΠΑ: 500.000 δολάρια για την διάσωση της στολής του πρώτου αστροναύτη

Το Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον αναζητά δωρεές ιδιωτών ώστε να μπορέσει να σώσει την στολή του πρώτη αστροναύτη που πάτησε στην Σελήνη

HΠΑ: 500.000 δολάρια για την διάσωση της στολής του πρώτου αστροναύτη
Πρόκειται για την στολή του αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στην Σελήνη στην ιστορική αποστολή του 1969. Για την διάσωσή της το μουσείο στο οποίο φυλάσσεται ξεκίνησε την αναζήτηση χρημάτων μέσω δωρεών από ιδιώτες. Το κόστος αναμένεται να φθάσει τις 500.000 ευρώ.

Το πρόβλημα με την συγκεκριμένη στολή είναι ότι ήταν κατασκευασμένη από πολύ ευαίσθητα υλικά, τα οποία με τον καιρό, και παρά την φύλαξη σε ειδικές συνθήκες, έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται. Γι αυτό τον λόγο έχει πάψει να εκτίθεται στο κοινό το 2006, ώστε να αποφευχθούν οι ανεπανόρθωτες καταστροφές. Η αποκατάστασή της θα αφορά κάθε σημείο της στολής, ακόμα και την συντήρηση της σεληνιακής άμμου που υπάρχει επάνω της μετά την επιστροφή στην Γη.

Κλείσιμο
Η όλη προσπάθεια γίνεται 46 χρόνια μετά την ιστορική αποστολή στην Σελήνη. Ενώ θα αποτελεί το κεντρικό έκθεμα της μεγάλης έκθεσης που ετοιμάζεται στις ΗΠΑ για την γιορτή των 50 χρόνων από την πρώτη προσελήνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης