«Τελευταίος σταθμός το Grexit» λέει ο γερμανικός Τύπος

«Τελευταίος σταθμός το Grexit» λέει ο γερμανικός Τύπος

«Επίθεση φιλίας» της Μέρκελ στους Έλληνες αν ψηφίσουν «ναι» βλέπουν οι εφημερίδες της Γερμανίας, που επισημαίνουν πάντως την αταλάντευτα σκληρή στάση του Σόιμπλε

«Τελευταίος σταθμός το Grexit» λέει ο γερμανικός Τύπος
Οι απλήρωτοι Έλληνες συνταξιούχοι, η "επίθεση" φιλίας της Μέρκελ στην Ελλάδα, λέγοντας χτες ότι το Βερολίνο είναι ανοικτό σε διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες υπό την προυπόθεση ότι θα πουν "ναι" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η άτεγκτη στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έναντι των Αθηνών και τα σκληρά λόγια του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον γερμανικό Τύπο. Οι ελληνικές πολιτικές εξελίξεις είναι και σήμερα στην πρώτη "γραμμή" των γερμανικών ΜΜΕ. 
   
Focus
Κλείσιμο
Επίθεση γοητείας από την Μέρκελ και τον Γκάμπριελ στους Ελληνες, σχολιάζει το περιοδικό Focus την χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου και του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος έτεινε χείρα φιλίας στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο είναι ανοικτό στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, αν οι Ελληνες πουν "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Οι δηλώσεις του Γκάμπριελ ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές της Γερμανίδας καγκελαρίου, σχολιάζει το "Focus" και προσθέτει πως αντιθέτως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κράτησε την ίδια σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας.   

Την ίδια ώρα, σε άλλο άρθρο του, το γερμανικό περιοδικό, σχολιάζοντας το φυλλάδιο που θα δοθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους οι οποίοι θα κληθούν να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν την πρόταση των δανειστών, αναφέρεται στη «μικρή λεπτομέρεια, με την οποία ο Τσίπρας χειραγωγεί τους Έλληνες να πουν την Κυριακή ένα "ηρωικό" όχι», εννοώντας πως το "όχι" είναι η πρώτη απάντηση στο φυλλάδιο έναντι του "ναι". 

Die Zeit 
Οι συνταξιούχοι έμειναν απλήρωτοι, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" απεικονίζοντας Έλληνες πολίτες να περιμένουν απογοητευμένοι στα σκαλιά των τραπεζών για να πάρουν την σύνταξή τους.

Σε άλλο δημοσίευμά της, υπό τον τίτλο: "Η Ευρώπη κατά του Τσίπρα", η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην κοινή στάση της Ευρώπης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. 
Ανακοινώνοντας δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου και με την δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού ότι ο ίδιος ψηφίζει "όχι" στην πρόταση των δανειστών, ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τους Ευρωπαίους ηγέτες και πολιτικούς που λένε "ναι" στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Handelsblatt 
Τελευταίος σταθμός το Grexit, σχολιάζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt" και προσθέτει: "O Αλέξης Τσίπρας οδηγεί στο χάος τους Έλληνες: χρεοκοπία, δημοψήφισμα,  Grexit, επιστροφή στη δραχμή....".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης