Αντίπαλοι του Ισλάμ όσοι σκοτώνουν αθώους στο όνομα του Αλλάχ, λέει επικεφαλής ισλαμικής κοινότητας

Αντίπαλοι του Ισλάμ όσοι σκοτώνουν αθώους στο όνομα του Αλλάχ, λέει επικεφαλής ισλαμικής κοινότητας

Ο Χουσεΐν Καβάζοβιτς της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης επιτίθεται σε όσους παρερμηνεύουν τις διδαχές του Ισλάμ

Αντίπαλοι του Ισλάμ όσοι σκοτώνουν αθώους στο όνομα του Αλλάχ, λέει επικεφαλής ισλαμικής κοινότητας
Δριμεία κριτική στους μουσουλμάνους που δολοφονούν αθώους στο όνομα του Αλλάχ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Χουσεΐν Καβάζοβιτς.

Όλοι όσοι σκοτώνουν αθώους ανθρώπους στο όνομα του Ισλάμ είναι πραγματικά αντίπαλοί του και του επιφέρουν τη μεγαλύτερη ζημία και οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι δεν θα δεχθούν τέτοιες ή οποιεσδήποτε άλλες, επιβαλλόμενες δια της βίας ερμηνείες της πίστης τους, τόνισε ο Καβάζοβιτς.

Κλείσιμο
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ντέβνι Άβαζ" του Σαράγεβο, απευθυνόμενος στην κοινή γνώμη, κυρίως στους Μουσουλμάνους, πριν από την έναρξη του μήνα του Ραμαζανιού, ο Χουσεΐν Καβάζοβιτς καταδίκασε απερίφραστα τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Συρία και το Ιράκ στο όνομα του Ισλάμ.

"Όσοι σκοτώνουν αθώα παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους στη Συρία και στο Ιράκ δεν είναι ήρωες. Είναι δολοφόνοι" δήλωσε ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, προειδοποιώντας ότι η έλλειψη πιο αποφασιστικής δράσης από την πλευρά των Μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών στην καταδίκη της βίας και την προστασία των μελών της ισλαμικής μειονότητας που είναι σε πραγματικό κίνδυνο σε πολλές χώρες, όπως στη Μιανμάρ, είναι απαράδεκτη.

Όσοι σιωπούν μπροστά σε αυτή τη βία και μιλούν για τους εαυτούς τους ως διάδοχοι του προφήτη Μωάμεθ, είναι απλά τρομοκρατημένοι από την επίγεια ζωή τους και αρνούνται να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές δοκιμασίες, είπε.

Για το λόγο αυτό, εκτίμησε ο Χουσεΐν Καβάζοβιτς, "η σύγχυση μεταξύ των Μουσουλμάνων" έχει γίνει μια φυσική κατάσταση και η δολοφονία και η δίωξη αθώων σήμερα ανακηρύσσονται καλά έργα.

Σε αυτή την κατάσταση, οι Μουσουλμάνοι λόγιοι και κληρικοί στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να υπερασπιστούν την πνευματικότητα των Βόσνιων Μουσουλμάνων, την οποία κληρονόμησαν από τους πατέρες και τους παππούδες τους.

Ο Χουσεΐν Καβάζοβιτς τόνισε ακόμη ότι οι Μουσουλμάνοι στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη δεν πρόκειται και δεν μπορούν να δεχθούν την επιβολή ερμηνειών του Ισλάμ, τις οποίες δεν θεωρούν δικές τους.

Ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Βοσνία πρόσθεσε ότι μετέφερε το μήνυμα αυτό σε Άραβες, Ιρανούς και Τούρκους, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους ερμηνεία του Ισλάμ στους Μουσουλμάνους της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.
"Οι άλλοι πρέπει να μας σέβονται γιατί είναι επιλογή μας αλλά και η μοίρα μας" δήλωσε ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας της Βοσνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης