Δείτε την μυστική δίαιτα του Adolf Hitler με «φασόλια των Ναζί»

Δείτε την μυστική δίαιτα του Adolf Hitler με «φασόλια των Ναζί»

O Hitler έτρωγε φρέσκα σπαράγγια, ρύζι και σαλάτες ενώ ποτέ δεν είχε δοκιμάσει κρέας η ψάρι

Δείτε την μυστική δίαιτα του Adolf Hitler με «φασόλια των Ναζί»
Μία γυναίκα που υπηρέτησε στο πλευρό του Adolf Hitler στο αρχηγείο του στην Πολωνία, σαν δοκιμάστρια των γευμάτων του, με το φόβο μην τον δηλητηριάσουν οι εχθροί του, αποκαλύπτει τα μυστικά της διατροφής του.

Η 95χρονη Margot Woelk, αναφέρει ότι ο Hitler έτρωγε μόνο φρέσκα φρούτα και λαχανικά κατά τα 2 1/2 χρόνια που εργάστηκε στο πλευρό του.

Κλείσιμο
Η Woelk αναγκάστηκε από τα SS να γίνει μέλος μία ομάδας δεκάδων ατόμων, η δουλειά των οποίων ήταν κάθε μέρα από τις 11 έως τις 12 το πρωί να δοκιμάζουν τα φαγητά του Hitler, για να αποφευχθεί η δηλητηρίαση του.

Σύμφωνα με την Woelk, ο Hitler έτρωγε φρέσκα σπαράγγια, ρύζι και σαλάτες ενώ ποτέ δεν είχε δοκιμάσει κρέας η ψάρι που να προορίζονταν για τον ηγέτη του 3ου Ράιχ.

Σε εγχειρίδιο νεολαίας του Χίτλερ, ήδη από το 1930 προωθούνται ως ιδανικό φαγητό για την αντικατάσταση του κρέατος τα φασόλια σόγιας, τα οποία ονομάζονται στο εγχειρίδιο ως "Φασόλια των Ναζί".

Το 1942, ο Χίτλερ αποκάλυψε στον Γιόζεφ Γκέμπελς ότι σκόπευε να μετατρέψει τη Γερμανία σε χώρα χορτοφάγων, όταν κέρδισε τον πόλεμο.

Αν και ο ίδιος αναφέρεται στον ζωμό κρέατος ως «νεκρό τσάι», η Dione Lucas, η διάσημη Βρετανίδα σεφ, που ήταν η μαγείρισσα του πριν τον πόλεμο, αναφέρει ότι του άρεσαν τα γεμιστά περιστέρια, τα λουκάνικα Βαυαρίας και το ζαμπόν.

Όπως γράφει Γερμανός στρατιώτης στο μυστικό ημερολόγιό του, ο Hitler έτρωγε γρήγορα και μηχανικά ενώ οι τρόποι του ήταν σοκαριστικά κακοί.

Ο Hitler έζησε 800 μέρες στο αρχηγείο του στην Πολωνία, γνωστό ως Wolf's Lair, το οποίο εγκατέλειψε το 1944, με την επέλαση των Ρώσων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης