Λιβύη: Ένας νεκρός από βομβιστική επίθεση

Λιβύη: Ένας νεκρός από βομβιστική επίθεση

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, εξερράγη σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους επτά

Λιβύη: Ένας νεκρός από βομβιστική επίθεση
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι άλλοι επτά τραυματίστηκαν, σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Κουμπά, της ανατολικής Λιβύης, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας.

Άντρες που έχουν δηλώσει υποταγή στη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κενό που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, από τις συγκρούσεις μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, της «Κυβέρνησης του Τομπρούκ» που βοηθάται από εναέριες επιθέσεις της Αιγύπτου και των ΗΑΕ και της αντίπαλης ισλαμιστικής κυβέρνησης, της «Λυβικής Αυγής», που κινείται κυρίως υπό τις εντολές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρίζεται από Κατάρ, Σουδάν και Τουρκία. Πέραν αυτών των τριών πρωταγωνιστών, κομμάτι στην πετρελαϊκή πίτα της Λιβύης αναζητά και η Ανσάρ αλ-Σαρία, παρακλάδι της αλ-Κάιντα στην περιοχή.

Κλείσιμο


Σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι αντάρτες του ISIS, έχουν καταφέρει να χτίσουν μια σταθερή παρουσία στη Ντέρνα, πόλη στα ανατολικά της Κουμπά και από αυτό προκύπτει και η εικασία της ταυτότητας του δράστη, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση.

Ένα αυτοκίνητο, παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη σε σημείο ελέγχου, στα ανατολικά της μικρής παραλιακής πόλης Κουμπά, σε περιοχή που υποτίθεται πως έχει υπό τον έλεγχό της η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Τομπρούκ.

Αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η χώρα μαστίζεται από εμφύλιο χάος, καθώς όποια φυλή κατάφερε να συγκεντρώσει δύναμη, προσπάθησε να πάρει υπό τον έλεγχό της μεγάλες περιοχές, μετά το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, οι επιθέσεις στην Κουμπά, έχουν ταυτιστεί με τους φονταμενταλιστές χαριτζίτες του Ισλαμικού Κράτους, καθώς επανειλημμένα, έχουν στοχοποιηθεί χριστιανοί κόπτες στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης