Ο Τζον Μάλκοβιτς κατηγορεί την Le Monde για δυσφήμιση

Ο Τζον Μάλκοβιτς κατηγορεί την Le Monde για δυσφήμιση

Δημοσίευμα ανέφερε το όνομα σε λίστα διασήμων που διέθεταν «κρυφό» τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία

 Ο Τζον Μάλκοβιτς κατηγορεί την Le Monde για δυσφήμιση
Στα Γαλλικά δικαστήρια εναντίον της εφημερίδας Le Monde και δύο δημοσιογράφων της, προσέφυγε ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Μάλκοβιτς, αφού το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση με κρυφούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, η Γαλλική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει τον Φεβρουάριο έρευνα που αφορούσε το σύστημα φοροδιαφυγής που εφάρμοζε η βρετανική τράπεζα HSBC και η ελβετική θυγατρική της HSBC Private Bank Suisse.

Κλείσιμο
Το δημοσίευμα ανέφερε τα ονόματα πολλών διασήμων που διέθεταν «κρυφό» τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία στο διάστημα από το 2005 μέχρι το 2007, ανάμεσα τους λανθασμένα σύμφωνα με τον νομικό του σύμβουλο Ερβέ Τεμίμ και αυτό του 61χρονου Τζον Μάλκοβιτς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο ηθοποιός στο παρελθόν όντως διέθετε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, συγκεκριμένα κατά το διάστημα 1994-99, σε μια τράπεζα που αργότερα εξαγοράστηκε από την HSBC PB. Επρόκειτο όμως για έναν λογαριασμό που είχε δηλωθεί, από το άνοιγμά του, στις Αμερικανικές φορολογικές αρχές.

Ο ηθοποιός δήλωσε σοκαρισμένος που το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή «δεδομένου ότι η εφημερίδα γνώριζε», όπως λέει, ότι ο λογαριασμός του δεν είχε καμία σχέση με τις δραστηριότητες της HSBC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης