Βόρεια Κορέα: Ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πεζοπορεί στην ψηλότερη κορυφή της χώρας

Βόρεια Κορέα: Ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πεζοπορεί στην ψηλότερη κορυφή της χώρας

Φορώντας τα καθημερινά του παπούτσια και ένα απλό πλατό, ο Bορειοκορεάτης αποτελεί ένα παράδειγμα για τους στρατιώτες του, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας

Βόρεια Κορέα: Ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν πεζοπορεί στην ψηλότερη κορυφή της χώρας
Ακόμα ένα κατόρθωμα του Κιμ Γιονγκ Ουν μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Αυτή τη φορά ο 31χρονος ανώτατος άρχων της χώρας ηγήθηκε μιας πεζοπορίας ως την υψηλότερη κορυφή της πατρίδας του, και μάλιστα το έκανε χαμογελώντας πλατιά, φορώντας τα καθημερινά του παπούτσια και ένα απλό παλτό.

Κλείσιμο


Φαίνεται πως η προπαγάνδα στη Βόρεια Κορέα... άγγιξε νέα ύψη, καθώς το «κατόρθωμα» γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς τις φήμες για το πρόβλημα στο πόδι που αντιμετωπίζει. 



Κι όμως, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα τον απαθανατίζουν να έχει σκαρφαλώσει στο Όρος Παεκτού, «δίνοντας το παράδειγμα στους στρατιώτες του» σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκατοντάδες πιλότοι μαχητικών και ανώτατοι αξιωματικοί συνόδευσαν τον ηγέτη στην πεζοπορία, για την οποία δήλωσε πως ήταν «πολύτιμη διανοητική τροφή, πιο ισχυρή από οποιαδήποτε πυρηνικό όπλο»! 



Το Όρος Παεκτού φτάνει σε ύψος τα 2.700 μέτρα, βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της χώρας, ενώ είναι ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της περιοχής. 

Θεωρείται ιερός τόπος για τους Βορειοκορεάτες, καθώς ο τοπικός θρύλος λέει πως ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Κιμ Γιουνγκ Ιλ γεννήθηκε στην κορυφή. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης