Συρία: Έφοδος ισλαμιστών ανταρτών για την κατάληψη της πόλης Ιντλίμπ

Συρία: Έφοδος ισλαμιστών ανταρτών για την κατάληψη της πόλης Ιντλίμπ

Η πόλη αυτή, όπου ζουν ακόμη πάνω από 100.000 άνθρωποι, ελεγχόταν πότε από το στρατό και πότε από τους αντάρτες - Σήμερα ο στρατός ελέγχει τις αστικές περιοχές και οι αντάρτες τις γύρω περιοχές 

Συρία: Έφοδος ισλαμιστών ανταρτών για την κατάληψη της πόλης Ιντλίμπ
Μια συμμαχία ισλαμιστών ανταρτών η οποία δρα στη Συρία, στην οποία συμμετέχει και το Μέτωπο αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη χώρα, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε σήμερα μια επιχείρηση με σκοπό την κατάληψη της πόλης Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, η οποία βρίσκεται κοντά στον κυριότερο οδικό άξονα που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Η πόλη αυτή, όπου ζουν ακόμη πάνω από 100.000 άνθρωποι, ελεγχόταν πότε από το στρατό και πότε από τους αντάρτες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος πριν από τέσσερα χρόνια. Σήμερα ο στρατός ελέγχει τις αστικές περιοχές και οι αντάρτες περιοχές γύρω από την Ιντλίμπ.

Κλείσιμο
Μια κοινή ανακοίνωση οργανώσεων των ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων του Μετώπου αλ Νόσρα και του κινήματος Άχραρ αλ Σαμ, αναφέρει ότι θα καταλάβουν την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου, ανέφερε ότι η συμμαχία αυτή εξαπέλυσε επιθέσεις σε πολλές περιοχές της Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων φυλακίων του στρατού, αλλά δεν έχει ακόμη καταφέρει να μπει στην πόλη.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο στρατός επιτέθηκε σε εξτρεμιστές στην επαρχία Ιντλίμπ, χωρίς όμως να κάνει καμιά αναφορά στην έφοδο των ανταρτών για την κατάληψη της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος, η πιο ισχυρή οργάνωση που συμμετέχει στον πόλεμο κι έχει στόχο την ανατροπή του Άσαντ, δεν συμμετέχει στις εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ακολούθησε τις μαζικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν τον Μάρτιο του 2011, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 220.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης