Νετανιάχου: Θα μιλήσει στις ΗΠΑ εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του

Νετανιάχου: Θα μιλήσει στις ΗΠΑ εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του

«Είμαι αποφασισμένος να μιλήσω στο Κογκρέσο, για αυτό αποφάσισα να πάω στην Ουάσινγκτον και να παρουσιάσω τη θέση του Ισραήλ», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Νετανιάχου: Θα μιλήσει στις ΗΠΑ εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να εκφωνήσει μια ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την 3η Μαρτίου, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται.

«Είμαι αποφασισμένος να μιλήσω στο Κογκρέσο, για αυτό αποφάσισα να πάω στην Ουάσινγκτον και να παρουσιάσω τη θέση του Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης.

Κλείσιμο
Ο Λευκός Οίκος έχει εκφράσει την ενόχλησή του μετά την ανακοίνωση ότι οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου προσκάλεσαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να εκφωνήσει μια ομιλία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε και μέσω της ανακοίνωσης ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν θα δώσει το παρών στην ομιλία του Νετανιάχου.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει τονίσει ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του τελευταίου, δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

Στο Ισραήλ, πολλοί ηγέτες της κεντρώας και αριστερής αντιπολίτευσης αλλά και πολλοί σχολιαστές έχουν απευθύνει έκκληση στον Νετανιάχου να ακυρώσει την ομιλία αυτή, ώστε να μην διαταράξει την «ειδική σχέση» της χώρας με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Νετανιάχου απέρριψε όλες τις πιέσεις εξηγώντας ότι «προετοιμάζεται μια κακή συμφωνία με το Ιράν που θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ» και ότι «είναι καθήκον του να κάνει τα πάντα για να την εμποδίσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης