Χαγιάτ Μπουμεντιέν: Ποια είναι η γυναίκα που ψάχνει όλη η γαλλική αστυνομία

Χαγιάτ Μπουμεντιέν: Ποια είναι η γυναίκα που ψάχνει όλη η γαλλική αστυνομία

Επικίνδυνη, οπλισμένη και ελεύθερη η σύντροφος του 36χρονου δράστη που έπεσε νεκρός στην επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο - «Χτενίζουν« όλη τη Γαλλία για να την βρουν οι Αρχές

Χαγιάτ Μπουμεντιέν: Ποια είναι η γυναίκα που ψάχνει όλη η γαλλική αστυνομία
Ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές Αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν την Χαγιάτ Μπουμεντιέν, την γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του ανθρώπου που αιματοκύλισε το εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι την Παρασκευή και έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Η 26χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιέν είναι η τέταρτη ύποπτη που συνδέεται με την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Επίσης, φέρεται να ήταν κι εκείνη μέσα στο εβραϊκό παντοπωλείο, όμως όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο κατάστημα, δεν κατάφερε να την εντοπίσει.

Κλείσιμο


Δύο είναι τα σενάρια: είτε η 26χρονη Γαλλίδα υπήκοος μπόρεσε να διαφύγει είτε δεν ήταν εξαρχής μέσα στο παντοπωλείο.  Ο Γάλλος αξιωματούχος Πασκάλ Ντισάντ είπε πως η Μπουμεντιέν μπορεί να κατάφερε να ξεφύγει μαζί με τους ομήρους που έτρεχαν πανικόβλητοι και σε κατάσταση σοκ έπειτα από τον θανάσιμο τραυματισμό του Κουλιμπαλί. 

Οι Αρχές, καθώς δε μπόρεσαν να την εντοπίσουν, λίγο μετά την λήξη της ομηρίας στο παντοπωλείο, έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία της. Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν θεωρείται επικίνδυνη και οπλισμένη, ενώ είναι η μόνη ύποπτη των τελευταίων επιθέσεων στη Γαλλία που μετά  το θάνατο των αδερφών Κουασί στη Ντεμαρτάν και του Κουλιμπασί στη Βενσάν, παραμένει ελεύθερη.



Σύμφωνα με Γάλλους αστυνομικούς, η 26χρονη που καταζητείται το πρωί της Πέμπτης μαζί με τον φερόμενο ως συντροφό της Κουλιμπαλί σκότωσαν εν ψυχρώ μια γυναίκα αστυνομικό στη Μονρούζ. 

Οπως μετέδωσε το CNN  Μπουμεντιέν και Κουλιμπαλί ζούσαν μαζί και είχαν παντρευτεί. Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, μάλιστα, δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες των δυο τους. Σε μία από αυτές βλέπουμε τον Κουλιμπαλί να κρατά ένα όπλο και τη Μπουμεντιέν να ποζάρει με μία βαλλίστρα στο χέρι.



Με βάση τη Le Monde, η 26χρονη, όπως φαίνεται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των υπόπτων, μέσα στο 2014 είχε ανταλλάξει πάνω από 500 τηλεφωνήματα με την Ιζάνα Χαμίντ, σύζυγο του, Σερίφ Κουασί.



Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως «υπήρχε μία συνεχής επαφή και υποστήριξη ανάμεσα στα δύο ζευγάρια», τονίζουν οι Αρχές. 

Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες (SDAT) υπογραμμίζουν ότι ο Σερίφ Κουασί, ο Αμεντί Κουλιμπαλί και η Χαγιάτ Μπουμεντιέν είχαν σχέσεις από το 2010. Από την ακρόαση των τηλεφωνικών συνομιλιών προκύπτει ότι και οι τρεις είχαν επισκεφθεί στη φυλακή τον Τζαμέλ Μπεγκάλ, ο οποίος είχε συλληφθεί για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Παρίσι. Ο Μπεγκάλ είναι μέλος του ριζοσπαστικού γαλλικού Ισλάμ, και εξέτισε δεκαετή ποινή κάθειρξης. 






Η Μπουμεντιέν ακούγεται στις συνομιλίες της να λέει ότι πάει να κάνει «προπόνηση» στο πώς να σημαδεύει με μία βαλλίστρα, ενώ οι Αρχές εικάζουν ότι μαζί με τους συνεργούς της κατάστρωναν σχέδιο για να απελευθερώσουν τον επικίνδυνο τρομοκράτη, Μπεγκάλ. Οι έρευνες τότε οδήγησαν τον Κουλιμπαλί στη φυλακή για τέσσερα χρόνια, ενώ η Μπουμεντιέν όσο εκείνος ήταν κρατούμενος έμενε στο σπίτι του, διατηρώντας επαφές με όλη την ομάδα.   

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η 26χρονη, δεν είχε καθόλου άγχος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, όταν είχε συλληφθεί μαζί με τον Κουλιμπαλί, δηλώνοντας πως αφιερώθηκε στο Ισλάμ γιατί «διάβασα βιβλία για την θρησκεία και άρχισα να αναρωτιέμαι για την θρησκεία. Είδα τις σφαγές των αθώων στην Παλεστίνη, στο Ιράκ, στην Τσετσενία, στο Αφγανιστάν όπου οι Αμερικανοί έστελναν βόμβες... και σκέφτηκα... ποιοι είναι τελικά οι τρομοκράτες;».

Η 26χρονη Γαλλίδα συνεργός του εξτρεμιστή Κουλιμπαλί, ήταν γνωστή στις Αρχές εδώ και αρκετά χρόνια. 

Η προσωπική ιστορία της Χαγιάτ που αναδεικνύεται από τα γαλλικά και διεθνή μέσα δείχνει μια προσωπικότητα με δύσκολη παιδική ηλικία και πολλά τραύματα. 

Γεννήθηκε από γονείς Αλγερινούς που μετακόμισαν στα νιάτα τους στο Παρίσι και μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια, ενώ ο Κουλιμπαλί προερχόταν από πολύτεκνη οικογένεια. Η 26χρονη γεννήθηκε το 1988 και όταν ήταν έξι ετών η μητέρα της πέθανε, ενώ έχει έξι αδέρφια.

Τα μεγαλύτερα παιδιά έφυγαν από το σπίτι σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, αλλά η μικρή Χαγιάτ μπήκε σε πρόγραμμα με κοινωνικούς λειτουργούς μέχρι να ενηλικιωθεί καθότι ο πατέρας της δεν μπορούσε να την αναλάβει.

Όταν έγινε 18 ετών άλλαξε την κατάληξη του επιθέτου της για να γίνει πιο «γαλλικό» σύμφωνα με τις γαλλικές εφημερίδες. Λίγο πριν παντευτεί με θρησκευτική τελετή τον Κουλιμπαλί -τελετή που σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο δεν είναι νόμιμη αν δεν συνοδεύεται από πολιτικό γάμο- ξαναεπικοινώνησε με τον πατέρα της και σύστησε τους δύο άνδρες. 

Αυτό που ξεκαθαρίζουν όλες οι εφημερίδες όμως είναι πως η νεαρή ήταν μια ήσυχη κοπέλα που δούλευε στο ταμείο ενός σουπερμάρκετ και δυστυχώς «προσηλυτιστικέ» μετά την γνωριμία της με τον μελλοντικό της σύζυγο. 

Όταν ο πατέρας της έμαθε ότι η κόρη του είναι τρομοκράτης, δήλωσε στα γαλλικά δεν είχε δώσει ποτέ κανένα τέτοιο δείγμα. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης