Ερντογάν: «Η ΕΕ δεν μπορεί να μας δώσει μάθημα δημοκρατίας»

Ερντογάν: «Η ΕΕ δεν μπορεί να μας δώσει μάθημα δημοκρατίας»

Την κατηγόρησε ότι κατέφυγε σε τακτικές αναβλητικότητας τα δέκα τελευταία χρόνια με στόχο να καθυστερήσει την ένταξη της Τουρκίας

Ερντογάν: «Η ΕΕ δεν μπορεί να μας δώσει μάθημα δημοκρατίας»
Νέες επικρίσεις εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις επικρίσεις που δέχθηκε για τις επιδρομές της αστυνομίας εναντίον τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει ένα «μάθημα δημοκρατίας» στη χώρα του και την προέτρεψε να «κοιταχτεί στον καθρέφτη» αναφορικά με τις πολιτικές της στη Συρία και την Αίγυπτο, δύο χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει διαρρήξει τις σχέσεις της εξαιτίας των καθεστώτων τους.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του από το Ικόνιο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής, ο Ερντογάν κατηγόρησε, μάλιστα, την ΕΕ ότι κατέφυγε σε τακτικές αναβλητικότητας τα δέκα τελευταία χρόνια με στόχο να καθυστερήσει την ένταξη της Τουρκίας.

«Δεν είμαστε οι θυρωροί της ΕΕ. Είναι απλό: από εσάς εξαρτάται αν θα εντάξετε την Τουρκία ή όχι», είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση «η Τουρκία θα ορίσει μόνη της τον δρόμο της».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης