Σε «εμπάργκο» των iPhone και iPad καλεί Ρώσος βουλευτής

Σε «εμπάργκο» των iPhone και iPad καλεί Ρώσος βουλευτής

Ο Ντμίτρι Γκοροβτσόβ κατέθεσε πρόταση νόμου για την απαγόρευση χρήσης προϊόντων της Apple μεταξύ των μελών της ρωσικής Δούμας

Σε «εμπάργκο» των iPhone και iPad καλεί Ρώσος βουλευτής
Μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με τα κενά ασφαλείας στα έξυπνα τηλέφωνα iPhone, ένας Ρώσος βουλευτής καλεί σε «εμπάργκο» όλων των προϊόντων της Apple.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Γκοροβτσόβ, ο οποίος κατέθεσε πρόταση νόμου, όλα τα μέλη της Ρωσικής Δούμας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές της εταιρίας του Στιβ Τζομπς, καθώς υπάρχει κίνδυνος παρακολουθήσεων από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Κλείσιμο
Ο Γκοροβτσόβ που είναι μέλος του κεντροαριστερού κόμματος Δίκαιη Ρωσία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι οι βουλευτές θα πρέπει να χρησιμοποιούν παλιά κινητά τηλέφωνα, ακόμα και κόστους κάτω των 20 δολαρίων, καθώς αυτά διασφαλίζουν ότι δεν πρόκειται να υποκλαπούν στοιχεία του κατόχου τους, εκ των οποίων πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς και περιεχόμενο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia που επικαλέστηκε πληροφορίες αξιωματούχου του υπουργείου Αμύνης, η χρήση iPhone απαγορεύτηκε στον ρωσικό στρατό ώστε να αποφευχθεί η διαρροή πληροφοριών.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο διέψευσε το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, με εξαίρεση σημαντικών αποστολών, όπου, όπως αναφέρει το Russia Today, η χρήση συσκευών επικοινωνίας απαγορεύεται.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης