ΟΗΕ: Ζητά παραπομπή της Β. Κορέας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

ΟΗΕ: Ζητά παραπομπή της Β. Κορέας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Επειτα από την έκθεση όπου καταγράφονταν βασανιστήρια, λιμοκτονίες και δολοφονίες παρόμοιες με τις ωμότητες που διαπράττονταν κατά τη ναζιστική περίοδο


ΟΗΕ: Ζητά παραπομπή της Β. Κορέας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Η επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε την Τρίτη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραπέμψει τη Βόρεια Κορέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το ψήφισμα που ενέκρινε η Τρίτη Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών καλεί επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας να συζητήσει την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων εναντίον όσον ευθύνονται για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Κλείσιμο
Η ψηφοφορία στην επιτροπή αυτή των κοινωνικών, ανθρωπιστικών και πολιτιστικών θεμάτων έγινε μετά την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο κείμενο εκείνο καταγράφονταν λεπτομερώς καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, όπως συστηματικά βασανιστήρια, λιμοκτονίες και δολοφονίες παρόμοιες με τις ωμότητες που διαπράττονταν κατά τη ναζιστική περίοδο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης